Biberović: Sa 13 godina sam gledao Partizan zbog Bogdana

Košarkaš Fenerbahčea Tarik Biberović ima sjajnu sezonu u turskom klub, a za  za “Basket News” je govorio o svojoj karijeri, Evroligi, Bogdanu Bogdanoviću, srpskim trenerima…

On je otkrio je da kao dečak nije gledao Evroligu, osim utakmica Partizana čija je vedeta u to vreme bio Bogdan Bogdanović.

– Gledao sam samo NBA. Sa 13 sam počeo da gledam utakmice Partizana zbog Bogdana Bogdanovića. Svideo mi se njegov način igre. Kada je Partizan izgubio od Cedevita Olimpije u polufinalu ABA lige tada sam krenuo da pratim evropsku košarku.

Tokom mandata u Feneru u koji je stigao 2018. godine imao je prilike da sarađuje sa velikim brojem srpskih trenera. Imao je prilike da sarađuje sa Željkom Obradovićem, Aleksandrom Đorđevićem, Igorom Kokoškovim, ali i trenerima poput Dimitrisa Itudisa i Šarasa Jasikevičusa.

Šaras je prvi koji ne govori ni srpski ni bosanski, ali se jasno izražava u stvarima koje želi. Psuje na našem jeziku, pa sve razume. Taktički i po načinu na koji pristupa igri, on je trenutno najbolji trener u Evropi, započeo je Biberović razgovor o trenerima, pa nastavio:

– Ne moram mnogo da pričam o Željku (Obradoviću). Svi znaju ko je, šta je radio i kako pristupa igri. Mnogo sam naučio od njega. Verujem da će Igor (Kokoškov) biti odličan trener evropske košarke za 5-10 godina. On će promeniti mnoge stvari. Čak i ako ne želite da prihvatite način na koji igraju u NBA, radi se o tome da imate više poseda i igrate brže. Pokušavao je to da donese kada je bio u Feneru. Imali smo niz od 10 pobeda gde je sve bilo zasnovano na analitici i brzini igre.

– Saša (Đorđević) je bio pravi srpski trener. Igra nam se zasnivala se na čvrstini, agresivnosti i ko je najgladniji na terenu. Mnogo sam naučio od njega, i on je dobar mentor.

U dajem razgovoru otkrio je koliko su na njegovu igru uticali Bogdan, ali i Bojan Bogdanović. Obojica bivši igrači Fenerbahčea.

– Postoje sličnosti. I jedan i drugi su šuterski nastrojeni igrači. Bogdan više pokriva pozicije dva i tri, dok je Bojan više trojka, četvorka. Ja sam negde između, tako da je dobro poređenje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE