Olimpijakos srušio Barselonu, brine povreda Petruševa

U prvom meču četvrtfinala Evrolige, košarkaši Olimpijakosa su u gostima savladali Barselonu rezultatom 77:75.

Prva četvrtina protekla je prilično ujednačenom igrom oba tima, Olimpijakos je bio bolji za svega pola koša i poveo 19:18.

Međutim, u drugom periodu, Olimpijakos pravi razliku kroz nekoliko mini-serija na krilima Filipa Petruševa, koji je postigao 10 poena u drugoj četvrtini, a Olimpijakos poveo 35:44 na poluvremenu.

Po povratku na teren, grčka ekipa je bila još ubedljivija. Stekla je odmah na startu dvocifrenu prednost, potom sredinom deonice povela 13 poena razlike, ali je onda usledilo nekoliko dobrih napada Barselone i serija 7:0 za smanjenje zaostatka na 54:61 pred poslednjih 10 minuta.

Ponovo je četvrtom kvartalu Olimpijakos vratio dvocifrenu prednost poenima Mekkisika, a rezultat je bio 59:69. Vratila se Barselona trojkama Rubija i Laprovitole, stigla na dva poena zaostatka, ali su Kenan i Milutinov odgovorili na drugoj strani. Minut do kraja, Rubio je ukrao loptu, ali je Vokap napravio nesportski faul kako bi zaustavio ovaj napad i Barsa je prišla na -3. Ono što je sve zabrinulo je povreda Filipa Petruševa, koji je morao da napusti teren 35 sekundi do kraja meča. Barselona nije iskoristila svoje prilike, te je Olimpijakos ostvario trijumf.

Najefikasniji kod pobednika bio je Vilijams-Gos sa 15 poena, Kenan je postigao 14, a Petrušev 12 uz pet skokova. Milutinov je ušao na teren šest minuta pred kraj meča i upisao tri poena i skok.

Barselonu je predvodio Ernangomez sa 12 poena i pet skokova, a po 11 upisali su Parker i Abrines. Kalinić je postigao je šest poena, tri skoka i asistenciju.

Ono što je zabrinulo sve jeste povreda Filipa Petruševa, on je nezgodno pao i morao je napustiti teren. Još uvek nije poznato da li se radi o ozbiljnijoj povredi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nikola Topić neće igrati finale ABA lige!?

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su pobedu u prvom meču polufinala plej-ofa ABA lige protiv Mege i na korak su...

POVEZANE OBJAVE