Zvezda ovoga puta iskoristila dominaciju na terenu i plasirala se u finale Kupa Srbije (VIDEO)

Crvena zvezda se plasirala u finale Kupa Srbije pošto je savladala Partizan 2:0.

Za razliku od poslednja dva derbija, ovaj u Kupu Srbije je počeo sa mnogo više grešaka i poprilično rastrzano sa obe strane.

Prvu ozbiljnu šansu je imao Partizan u 15. minutu kada je Goh šutirao sa 20-ak metara iskosa, ali je Glazer dobro reagovao.

Crvena zvezda nije bila dobra u uvodnim minutima kao u poslednjim derbijima, ali je zato iskoristila prve dve šanse za vođstvo.

U obe situacije je glavni akter bio Piter Olajinka.

U 27. minutu posle kornera, lopta se vratila Hvangu koji je odlično zalomio i centrirao, a Olajinka vratio loptu u peterac i pritom je pogodila Filipovića i ušla u gol.

Kako se krenulo sa centra, Mijailović je probio po desnoj strani i našao ponovo Lajinku, koji ovoga puta loptu prima, a zatim snažno sprovodi pored Jovanovića za 2:0.

Do kraja poluvremena Zvezda je imala još jednu odličnu šansu, kada je Stamenić promašio kolosalnu priliku 1 na 1. Sudija je inicijalno podigao ofsajd, ali se na snimku čini da ga nije bilo.

Na kraju poluvremena 2:0 za Crvenu zvezdu.

U drugom poluvremenu Duljaj je zamenio kapitena Svetozara Markovića i u igru je ušao Aranđel Stojković. Crno-beli su krenuli nešto ofanzivnije, napred, ali to je ostavilo mnogo prostora napadačima Zvezde koji su u 10 minuta napravili pravu reviju promašaja.

Prvo je Olajinki udarac odbranio Jovanović, a potom su se nadovezali Endiaje, Bukari i Dragović.

Tu je igra malo usporila sa ritmom, a Partizan prvu priliku ima u 75. minutu kada je Nikolić dobro šutirao sa 25 metara, ali je Glazer bio koncentrisan.

Do kraja meča, Crvena zvezda je imala više šansi. Jovanović je sjajno odbranio šut Mijailovića u 89. minutu, a odmah potom i Kataija posle kornera i najzaslužniji je što njegov tim nije doživeo večeras rezultatski debakl.

Na kraju 2:0 za Crvenu zvezdu i zakazano finale Kupa protiv Vojvodine 23. maja na stadionu Lagator u Loznici.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Iz Zvezde poručuju: Topić neće napuštati klub ni po jednom osnovu!

Vest jutra, koja je uzburkala Zvezdašku javnost, je mogućnost da Nikola Topić ode od 12. do 19. maja u...

POVEZANE OBJAVE