Modrić u italijanskom gigantu? Ako pitate legendu, to bi bio pun pogodak!

La Gazeta delo Sport objavila je intervju sa legendarnim hrvatskim napadačem Alenom Bokšićem.

Naime, jedan od klubova za koje je Bokšić igrao je i torinski Juventus: u sezoni 1996/97. odigrao je u dresu Stare dame 33 utakmice postigavši sedam golova (uz četiri asistencije). Osvojio je Skudeto, Superkup Italije i Interkontinentalni kup.

“Prva asocijacija na dane provedene u Juventusu izgubljeno je finale Lige šampiona od Borusije Dortmund. Kada Juve pobedi osetiš olakšanje i to se smatra normalnim. Sa druge strane, svaki poraz predstavlja veliki udarac. Srećan sam što se Juve plasirao u finale Kupa, ali mi je istovremeno žao Lacija i mog prijatelja Igora Tudora, jer su bili blizu podviga. Dakle, Kup ostaje kao poslednja prilika Juventusu da donekle spasi sezonu. Istina, i to je trofej, ali za klub takve reputacije očekuje se da će biti u borbi za Skudeto do kraja. Nažalost, trka za naslov završila se još u februaru, u direktnom duelu sa Interom. Od tada sam video previše utakmica ispod Juventusovog nivoa”, kazao je Bokšić.

Kao svog naslednika u Juventusu danas ističe Dušana Vlahovića.

“Lično ne volim poređenje igrača, ali smatram da Vlahović može postati vrhunski napadač, poput Erlinga Halanda. Nema dileme da je centarforu u italijanskom fudbalu mnogo teže postići gol nego u Engleskoj. Jednako je bilo i u moje vreme (Bokšić je igrao i Premijeršip, u dresu Midlzbroa – prim. aut). Napadač je uvek zavisi od saigrača koje ima iza sebe. Eto, ja sam imao sreće. Kada bih se okrenuo video sam Zidana, Jugovića, Dešampa, Kontea. A pored sebe sam imao Del Pijera ili Vijerija. Danas Vlahović ima problem, jer Juventus teško stvara igru.”

Bokšić je poslao poruku čelnicima Juventusa – “dovedite Modrića”.

“On je blagoslovljen od Boga! Luka Modrić je fudbal. Preporučio bih ga svakom vrhunskom klubu, pa i Juventusu. Ali, kada bi me u Juventusu i poslušali te doveli Modrića, on sam ne bi bio dovoljan za osvajanje Skudeta. Međutim, sigurno bi bio sjajan temelj za izgradnju tima”, zaključio je Bokšić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PL: Debakl Junajteda! (VIDEO)

Mančester Junajted nastavlja sa katastrofalnom sezonom, pošto su doživeli pravi debakl na gostovanju Kristal Palasu. Tim Erika Ten Haga poražen...

POVEZANE OBJAVE