Arsenal je apsolutni vladar Londona (VIDEO)

Fudbaleri Arsenala savladali su Totenhem sa 3-2, u derbiju Severnog Londona odigranom u sklopu 35. kola Premijer lige.

Arsenal je tako održao lidersku poziciju na tabeli, ali i epitet apsolutnog “vladara” glavnog grada Engleske, pošto je nedavno ubedljivo savladao Čelsi.

Tobdžije su posao gotovo završile u prvom poluvremenu, bar su možda mnogi tako pomislili.

Hojbjerg je autogolom doneo prednost gostima u 15. minutu, da bi Saka u 27. minutu udvostručio prednost posle asistencije Haverca.

Nemački ofanzivac se i sam upisao u listu strelaca u 38. minutu, povisivši na 3-0, što je rezultat s kojim se otišlo na pauzu.

Pevci su u drugom delu ipak ozbiljno pripretili golovima Kristijana Romera u 64. i Son Heunga-Mina u 87. minutu, ali nisu uspeli da dođu do boda u važnoj utakmici za oba tima.

Arsenal trenutno na liderksoj poziciji ima 80 bodova, četiri više od Sitija, koji trenutno igra svoj meč ovog kola. Totenhem još uvek može da se nada mestu u Ligi šampiona naredne sezone, pošto ima sedam bodova, ali i dve utakmice manje od Aston Vile, dok sa druge strane beži Junajtedu šest bodova i nalazi se na mestu koje vodi u Ligu Evrope.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Prvo pojačanje za narednu sezonu: Plavšić bodri Zvezdu u Pioniru!

Crvena zvezda i Partizan igraju prvi meč polufinale serije plej-ofa ABA lige u dvorani "Aleksandar Nikolić. Tribine su ispunjene...

POVEZANE OBJAVE