Vojvodina i Zvezda remizirali u Novom Sadu, dobra partija Mimovića (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine remizirali su bez golova (0-0) u Novom Sadu, u utakmici 32. kola Superlige, odnosno 2. kola plejof faze.

Zvezda sada ima 11 bodova i utakmicu više od Partizana na liderskoj poziciji, dok je Vojvodina došla do vrednog boda, pošto sada ima 51 bod i zaostaje dva boda u odnosu na kragujevački Radnički, koji drži poslednje mesto koje vodi u evropska takmičenja, ali koji trenutno vodi protiv Napretka i lako može da uveća razliku na pet bodova.

Vladan Milojević je na ovoj utakmici svakako dobio pouzdanu opciju na beku u liku Ognjena Mimovića, koji je opravdao poverenje i odigrao veoma dobru utakmicu.

U 12. minutu Ivanić je odigrao dobru povratnu loptu za Stamenića, ali je reprezentativac Novog Zelanda šutirao preko gola. Na drugoj strani je Ivanović pokušao da iznenadi Glazera direktnim šutem ka golu kada su svi očekivali centaršut, ali je izraelski čuvar mreže bio pribran.

U 24. minutu je propala kombinacija dvojice mladih igrača. Ognjen Mimović je prošao dvojicu igrača Vojvodine, ali je poslao prejak pas ka Sremčeviću, koji nije stigao do lopte. U rasponu od 37. do 42. minuta žute kartone u timu Zvezde dobili su Stamenić i Mimović zbog sprečavanja kontri faulovima.

Od drugog poluvremena se umesto mladog Sremčevića u igri kao najistrureniji igrač Zvezde našao Žan-Filip Kraso.

Najbolja šansa za goste viđena je u 49. minutu, kada je Katai sam sebi stvorio priliku, ali je golman Carević odbranio njegov pokušaj.

U 58. minutu je nakon šuta Radulovića, bivšeg igrača Zvezde, lopta dobila čudnu putanju i mogla da prebaci Glazera, ali je čuvar mreže Zvezde bio koncentrisan i pravovremeno reagovao. Neposredno nakon ove šanse golman Zvezde je zaustavio i pokušaj Serija.

Velika prilika za Novosađane viđena je u 67. minuut, kada su u kontri kombinovali bivši igrači Zvezde Savićević i Radulović. Međutim, isprečio se kapiten Dragović i izblokirao šut crnogorskog reprezentativca.

Usledio je period kada se težište igre prenelo na polovinu Vojvodine. Međutim, Carević je sprečio pokušaje Mijailovića i Olajinke u 74. minutu utakmice. Golman domaćih našao se u ulozi spasioca i u 81. minutu kada je sprečio pokušaj Mimovića, dobro mu skrativši ugao, iako je mladi igrač Zvezde bio sam pred golom.

Zanimljivo da je u 84. minutu u igru umesto Ivanovića ušao i mladi Lazar Jovanović, sin nekadašnjeg reprezentativca Milana Laneta Jovanovića, za kog se govori da bi mogao da pređe u redove današnjeg rivala.

U zaustavnom vremenu Carević je odličnom odbranom zaustavio i pokušaj Hvanga, koji je prethodno driblingom sebi izgradio poziciju za šut.

Vojvodina (4-3-2-1): Carević – Lazarević, Crnomarković, Korać, Giorbelidze – Indio, Savićević (80. Vukanović) – Radulović (70. Kembel), Zukić, Seri – Ivanović (84. Jovanović).

Crvena zvezda (4-2-3-1): Glazer – Mimović, Spajić, Dragović, Mijailović – Stamenić (62. Šljivić), Hvan – Olajinka (90. Endijaje), Katai (62. Kanga), Ivanić (62. Bukari) – Sremčević (46. Kraso).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vojvodina se oglasila saopštenjem: Ozbiljna liga ovo sebi ne bi smela da dozvoli

Vojvodina je izdala saopštenje povodom dešavanja u finalnoj seriji ABA 2 lige. Spartak je na domaćem terenu u drugom meču...

POVEZANE OBJAVE