Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige Srbije utakmicom na beogradskom „25. maju“, u utorak, od 20.15 časova.

Kragujevčani su u dobrom takmičarskom ritmu. Na 10 utakmica po povratku sa zimske pauze upisali su osam pobeda, pa su ligaški deo sezone završili na trećem mestu, sa samo bodom zaostatka za drugoplasiranom Zvezdom.

– Mi smo odradili dobar deo posla pobedama u prethodnim utakmicama, napravili smo dobru podlogu za plej-of, ali daleko od toga da smo se zadovoljili i ispunili svoje ambicije. Najbitnije tek sledi. Pokušaćemo da nastavimo dobru formu i da uspešno okončamo sezonu, rekao je Stefan Todorovski, golman Radničkog.

„Crveno-beli“ su savladali Radnički u sva tri ovosezonska duela, ali su Šumadinci u svakom bili ravnopravan rival, pogotovo u onom u Beogradu koji su rešili peterci.

– Sigurno da je Zvezda favorit, dobila nas je tri puta ove sezone, ali se nadam da ćemo pokazati da možemo da igramo sa njima i početi da ih pobeđujemo. Definitivno smo imali svoje šanse i mogli bolje da odigramo u prelomnim momentima, kada je po meni presudilo njihovo iskustvo. Nismo imali snage i dovoljno mirnoće da prelomimo u našu korist i nadam se da će se to sada promeniti – smatra Todorovski.

Sigurno da je i Zvezda u dobroj formi, jer je u proteklom periodu odigrala veliki broj jakih utakmica i nema sumnje da spremni dočekuju početak plej-ofa.

– Pred nama je veoma težak zadatak, jer je Zvezda jako dobro popunjena na svim pozicijama, uglavnom reprezentativcima. Igrali su dobro sa svim ekipama u evropskim takmičenjima, a u ovaj meč ulaze u punom ritmu, posle duela sa Jugom. Dobro je poznato koliko je teško pobediti na njihovom bazenu i moraćemo da pružimo ne 100, već 120 odsto svojih mogućnosti kako bismo dobili utakmicu – zaključio je Todorovski.

Polufinalna serija igra se na dve pobede. Drugi meč na programu je 8. maja u Kragujevcu, a eventualna „majstorica“ 11. maja, u Beogradu. Drugi polufinalni par čine Novi Beograd i Šabac.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ORLOVI SU SPREMNI: Kolaković i reprezentativci kreću u Rio

Odbojkaši Srbije polovično su završili mini pripreme u Italiji pred početak Lige nacija. Izgubili su od domaćina 3:2, istim rezultatom...

POVEZANE OBJAVE