ABA: Partizan do vođstva u seriji, u finišu u svom stilu zabrinuli navijače

Košarkaši Partizana pobednički su započeli polufinalnu plej-of seriju protiv Budućnosti pošto su Beogradskoj Areni slavili 78:67.

Početak meča počeo je izjednačeno. U prvih 5 minuta Budućnost je održavala ritam sa crno-belima, kod kojih je najefikasniji bio Kaminski koji je pravio velike probleme odrani gostiju.

Sredinom četvrtine crno-beli počinju da se odlupljuju i na kraju prve četvrtine, posle 5 vezanih poena Alekse Avramovića, dolaze do 27:16.

U drugom peridou crno-beli su u prvih 7 minuta postigli samo 2 poena. Srećom po njih, sa druge strane Podgoričani su postigli samo 4 pa to nije uticalo značajno na rezultat. Kada su posle toga ušli u napadački ritam ponovo su se odlepili na maksimalnih 14 poena viška, a na poluvreme se otišlo sa 41:29.

U trećem periodu Partizan je počeo dobro i otišli su na maksimlnih 16 poena prednosti. Dobro je igrao Džejlen Smit, domaći su sigurnom igrom održavali prednost. Budućnost se nije predavala, pokušavali su da se vrate u igru i uspeli su za poslednjih 10 minuta da uđu sa minusom kao sa poluvremena – 59:47.

U četvrtom periodu viđena je slična situacija kao u drugoj, kada su koševi se “kupovali”. Budućnost je uspela da dođe na jednocifreni minus, ali je Partizan odgovorio trojkom Ledeja da vrati “mir u kući”.

Međutim, Budućnost nije odustajala i nastavila je sa pokušajima da napravi iznenađenje u završnici i uspeli su da spuste minus na 7 poena posle zaucavanja Makundua, a potom i na samo 4 kada je Ferel pogodio trojku na 70 sekundi pre kraja.

Ipak, u sledećem napadu Panter je promašio šut za dva poena, ali je Kaminski obezbedio novi napad koji je doveo do toga da Panter dobije tri slobodna bacanja koja su zatvorili utakmicu u korist crno-belih. Na kraju, posle penal završnice 78:67.

Naejfikasniji kod crno-belih bio je Ledej sa 15 poena, dok je Kaminski dodao 13, Avramović 11.

Kod gostiju Makundu 14 poena, Ferel 13, Kamenjaš 12.

Drugi meč u seriji je na programu 7. maja u Podgorici od 18 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DOK IMAJU NAJBOLJEG U PL: Drugi golman Arsenala pred iznenađujućim transferom

Fudbaleri Arsenala u poslednjem kolu Premijer lige igraju sa Evertonom. Mančester Siti ima dva boda više i igra sa...

POVEZANE OBJAVE