ODLUČUJUĆA BORBA ZA SP: Rojević saopštio spisak pred Španiju, najteži mogući protivnik

Rukometaši Srbije posle neuspeha na Evropskom prvenstvu promenili su selektora.

Na mesto Tonija Đerone došao je strateg Vojvodine Boris Rojević.

Orlovi su pod njegovim vođstvom pobedili dvaput Poljsku u prijateljskim susretima. Sada je selektor saopštio spisak igrača koji konkurišu za baraž duel za plasman na SP protiv Španije.

U pitanju je njih 19 i to:

Golmani: Dejan Milosavljev, Vladimir Cupara, Andrej Trnavac

Pivotmeni: Dragan Pešmalbek, Luka Rogan, Miljan Pušica, Marko Jevtić

Krila: Vanja Ilić, Marko Srdanović, Darko Đukić, Aleksa Tufegdžić

Bekovi: Miloš Kos, Uroš Borzaš, Milan Jovanović, Lazar Kukić, Aleksa Kolaković, Đorđe Đekić, Uroš Kojadinović i Miloš Orbović

Naš tim se okuplja u petak 3. maja i počinje pripreme za taj dvomeč. Prvo smo gosti 8. maja od 21 sat a potom dočekujemo Špance 12. maja u Spensu od 17 sati.

Igramo sa reprezentacijom koja je svetski i evropski šampion, od poslednja ti šampionata Evrope dva su osvojili i to dovoljno govori o kvalitetu Španije. Najteži mogući protivnik, uz sve probleme sa kojima se suočavamo “u svom dvorištu”. Već sada znamo da mnogi važni igrači neće moći da nam pomognu, usled povreda nećemo moći da računamo na kapitena Marsenića, Nemanju ilića, Marka Milosavljevića, Nikolu Zečevića, Vukašina Vorkapića, Dodića, Milića i tako dalje. Nažalost, spisak je dugačak i to su veliki problemi s obzirom na bazu igrača koju imamo, ali s druge strane, okupićemo neke mlade momke koji predstavljaju budućnost. Ušli smo u proces podmlađivanja i stvaranja tima za naredne četiri godine, te će oni dobiti priliku da steknu vredno iskustvo protiv jedne od tri najbolje selekcije na svetu!, rekao je Rojević.

Foto: RSS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Da li ste videli “nebeski” skok Angeline Topić? (VIDEO)

Angelina Topić je u vrhunskoj formi dva meseca pred Olimpijske igre koje će se održati ovog leta u Parizu....

POVEZANE OBJAVE