I Panatinaikos izborio majstoricu: Makabi bez velikog slavlja u Beogradu, nije bilo rešenja za Nana i Slukasa

Nakon Olimpijakosa, i drugi grčki velikan Panatinaikos izborio je majstoricu u četvrtfinalu Evrolige.

Zeleni su se “spasili” u Beogradu, gde su gostovali Makabiju i slavili sa 95-88.

Tako Ponos Izraela nije uspeo da ostvari plasman na F4 na svom prinudnom domaćem terenu u hali “Aleksandar Nikolić”, pa je došao u nezavidnu situaciju da se sve rešava u uzavreloj atmosferi u “Oaka” areni u Atini.

Utakmica je bila veoma neizvesna čitavim tokom. Tokom večeg dela prve i treće četvrtine vodili su gosti, dok je Makabi bio u vođstvu najvećim delom druge i poslednje deonice, ali je u završnici poklekao.

Nisu u Makabiju večeras imali rešenja za Kendrika Nana i Kostasa Slukasa. Nan je upisao 27 poena, uz 3 skoka i 4 asistencije, dok je Slukas zabeležio učinak od 20 poena, 8 skokova i 6 završnih dodavanja. Matijas Lesor se takođe istakao sa 17 poena, uz 7 skokova i 3 asistencije.

U poraženoim timu su se najviše istakli plejmejkeri. Lorenco Braun je postigao 17 poena i dodao svom učinku po pet skokova i asistencija, dok je Tamir Blat imao tri poena manje, 5 skokova i 7 završnih dodavanja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NIJE TRIK, A NI ŠALA – OVO JE POSLEDNJA PRILIKA DA ČEKIRAŠ KARTU ZA EURO!

Želiš da bodriš “Orlove”? Na pravom si mestu! Ovog leta, Meridianbet donosi posebnu dozu uzbuđena jer je u toku veliko...

POVEZANE OBJAVE