OBOREN REKORD EVROLIGE: Olimpijakos demolirao Barselonu i izborio majstoricu, srpski centri odlični! (VIDEO)

Košarkaši Olimpijakosa izborili su majstoricu u četvrtfinalu Evrolige, pobedom u četvrtoj utakmici nad Barselonom u Pireju sa 92-58!

Grčki tim je ujedno sa 53 poena u prvom poluvremenu postao rekorder kada je reč o eliminacionoj fazi Evrolige!

Tako su crveno-beli iz Pireja na najbolji mogući način odgovorili na bolan i pomalo kontroverzan poraz u završnici produžetka u prethodnom duelu. Tada je na kraju dosuđen faul Filipu Petruševu nad Parkerom pri šutu za tri poena.

Međutim, i sam srpski centar je individualno gledano odgovorio na najbolji način, pošto je uz Šakila Mekisika odigrao ključnu ulogu u seriji 13-0 u završnici poluvremena, kada je tim Jorgosa Barcokasa poveo sa 18 poena razlike.

Nakon toga više nije bilo povratka za goste, a razlika je u poslednjoj deonici dostizala i +36!

Nije ovog puta Petrušev bio efikasan kao na prethodnom duelu, ali je uz važnu ulogu u prelomnom momentu takođe bio dvocifren sa 10 poena, uz 5 skokova i asistenciju. Odličan je bio i drugi srpski centar Nikola Milutinov, koji se najviše istakao u skoku sa 11 uhvaćenih lopti, uz 8 poena.

U njihovoj ekipi najefikasnijji bio je pomenuti Mekisik sa 21 poenom, uz 6 skokova i 2 završna dodavanja, dok je još jedan centar – Mustafa Fal ubacio 12 poena uz 5 skokova.

U poraženom sastavu je samo Džabari parker imao dvocifren učinak sa 10 poena.

Peta, odlučujuća utakmica biće odigrana u Barseloni.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Otkriveno za koliko novca je Stanković prešao u Spartak

Srpski trener Dejan Stanković zvanično je preuzeo Spartak iz Moskve, objavio je taj klub na društvenim mrežama. Stanković u Moskvu...

POVEZANE OBJAVE