Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18 poena iz prve utakmice u duelu protiv Podgorice, slavivši sa 97-55 u Spensu.

Još neverovatnije zvuči činjenica da su Novosađani već nakon trinaest minuta neutralisali 18 poena manjka iz prve utakmice, posle ubačene trojke Petra Rakićevića. Sve je rešeno u trećoj četvrtini, kada je Kaningem ubacio trojku za +37!

Kaningem je bio i najefikasniji pojedinac utakmice sa 20 poena, Savić je ubacio 15, a Džonson i Rakićević (6 asistencija) po dva manje.

U redovima poraženog tima jedini sa dvocifrenim učinkom je bio Đukanović, koji je ubacio 17 poena.

Košarkaši Vojvodine tako su se našli na korak od prve ABA lige, pošto je nedavno doneta odluka o povećanju mogućeg broja timova iz jedne zemlje na šest.

Srbija već ima pet predstavnika u elitnom regionalnom rangu, a već u subotu možda dobije i šestog, pošto tada drugu utakmicu igraju Spartak i MZT, a Subotičani su prvi duel dobili sa 78-73.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički dobija novi stadion!?

Fudbalski klub Radnički 1923 iz Kragujevca trebalo bi da dobije novi stadion. Kako javlja Mozzart Sport, umesto “Čika Dače” biće...

POVEZANE OBJAVE