Zvezda odbranila titulu posle golova Olajinke i Endiaja! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su TSC na stadionu “Rajko Mitić” sa 2-1 i tako obezbedili obranu titule.

Ovo je sedma uzastopna titula šampiona Srbije, osvojena u utakmici odigranoj u netipičnim uslovima pošto je kiša padala sve vreme.

Terensku inicjativu je od početka uspostavio domaćin. Prva ozbiljnija pretnja viđena je u 18. minutu, kada Šerif Endiaje ipak nije uspeo da dobro zahvati loptu glavom posle centaršuta Olajinke. Posle lopte dobijene od Nigerijca i Bukari nije uspeo da zatrese mrežu u istom delu utakmice.

Endiaje je još jednom loše zahvatio loptu u 35. minutu, nakon čega je golman Ilić intervenisao. Mijailović je tada centrirao sa desne strane, zakačio ju je prvo Bukari, a zatim ni senegalski napadač nije uspeo da je smesti u gol.

Tri minuta kasnije nakon Hvanovog centaršuta iz kornera najviši u skoku bio je Dragović, ali je poslao loptu pored gola. U završnci poluvremena Hvan je sa dvadesetak metara prodrmao prečku uputivši šut koji se u žargonu naziva “kiflom”.

Na pauzu se ipak otišlo bez godova, za koje je bilo rezervisano drugo pluvreme.

Zvezda je došla do prednsoti u 55. minutu, kada je Olajinka glavom pogodio nakon centaršuta Hvana iz kornera. Ofanzivac Zvezde je sa prve stative poslao loptu pod prečku.

Međutim, samo pet minuta kasnije gosti dolaze do izjednačenja. Nakon otvorene polukontre Ćirković je sa leve strane poslao loptu kao Ivanu Milosavljeviću, koji je sa druge strane postigao gol za 1-1. Lopta ovom prilikom nije završila u mreži, ali je svakako prešla gol liniju pre intervencije Dragovića.

Pobedu je ipak doneo Endiaje golom u 75. minutu. Nakon centaršuta Mimovića, Rodić je pogodio stativu volejom, ali se na pravom mestu našao napadač crveno-belih i zakucao loptu u gol.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZAPOČNIMO LJUBAV ISPOČETKA: Luka Vildoza se vraća u Crvenu zvezdu!?

Crvena zvezda vodi borbu sa Partizanom za ABA titulu i vodi u finalnoj seriji 2-0. Sa druge strane, već...

POVEZANE OBJAVE