Zvezda i Partizan među klubovima koji “vise” zbog Pariza, Dubai više nije u fokusu Evrolige

Crvena zvezda i Partizan očekuju rasplet u ABA ligi, ali ujedno i rade na tome da bez obzira na ishod u borbi za titulu budu učesnici Evrolige.

Šampion bi trebao da ima zagarantovano mesto, a Izvršni direktor Evrolige Paulius Motiejunas je za španski AS otkrio koji klubovi “vise” za status za sledeću sezonu.

Nažalost, između Albe, Virtusa, dva tima iz Beograda i Valensije, neko će morati da “izvisi” jer će Pariz biti tu sledeće sezone. Svako ima 20 odsto šanse da ne bude tu, rekao je Litvanac.

On je otkrio da su London, Pariz i Berlin u fokusu Evrolige kao tržišta koja bi mogli da podignu finansijski Evroligu. Zbog toga je upitan o statusu Dubaija, za čiji ulazak se protivi sve veći broj evroligaških klubova.

I dalje smo u razgovorima sa njima, kao i sa ostalim klubovima takođe. Želimo da vidimo širu sliku, jer je to veliki korak za Evroligu. Treba da vidimo da li sve to ima smisla. Znamo da je to drugačije tržište, drugi kontinent, da je kompleksna situacija. Zato idemo polako, korak po korak da analiziramo sve. Još nismo doneli odluku. Znamo da je to tržište gde se već razvijaju svi sportovi: golf, tenis… I NBA je tamo, fubal… Sve se okreće ka tom tržištu. I mi, kao Evroliga, ne možemo da zatvorimo oči ka tome. Moramo da analiziramo sve jer mislimo da je to vrlo zanimljivo tržište, rekao je Motiejunas i dodao da šanse da zaigra Dubai su trenutno 50-50.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DOK IMAJU NAJBOLJEG U PL: Drugi golman Arsenala pred iznenađujućim transferom

Fudbaleri Arsenala u poslednjem kolu Premijer lige igraju sa Evertonom. Mančester Siti ima dva boda više i igra sa...

POVEZANE OBJAVE