Baskonija povukla dres legenedarnog centra (VIDEO)

Košarkaški klub Baskonija, ili nekada Tau Keramika, poslednjih skoro tri decenije je iznedrila veliki broj vrhunskih košarkaša.


EURO 2024: Slovačka- Ukrajina | Poljska- Austrija | Nizozemska- Francuska


Među prvima su razvili skauting mrežu u Južnoj Americi i odatle stvorili plejadu sjajnih košarkaša koji su obeležili evropsku košarku.

Jedan od takvih je i brazilski centar Tijago Spliter.

On je u Vitoriju stigao 2000. godine, a prve tri sezone je bio na pozajmicama u Alavi i Balbau. Sa klubom je za 7 godina osvojio dve titule šamšiona Španije kao i tri Kupa Kralja.

Zbog svega toga su u Vitoriji odlučili da povuku dres sa njegovim brojem na ceremoniji pred meč Lige Endesa protiv Đirone.

Tom prilikom se Spliter u suzama zahvalio svima pa i treneru Dušku Ivanoviću sa kojim je tada sarađivao, a koji je i sad trener kluba iz Baskije.

Spliter je narednih 7 godina imao zavidnu NBA karijeru u kojoj je sa San Antoniom osvojio titulu 2014. godine, a imao je u plej ofu minutažu od 22 minuta po meču. Pet godina je proveo u Teksasu, a potom je bio u Atlanti i Filadelfiji.

Po završetku karijere četiri godine je bio asistent u Bruklin Netsima, a od prošle godine je u Hjustonu.


EURO 2024: Gruzija- Češka | Turska- Portugal | Belgija- Rumunjska


Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Najveći SPECIJAL IGARA za EURO: Iskoristi sjajnu ponudu i kladi se na svoje favorite!

Istraži specijal igara u Meridianu! Druga runda Evropskog prvenstva je počela, a danas nas očekuje još tri vrlo interesantne utakmice. Već...

POVEZANE OBJAVE