Oglasio se kandidat za novog trenera: Smatrali smo Partizan našim, a onda su nam objasnili da je njihov

Juče se pojavila informacija da Partizan neće štedeti kad je reč o angažovanju trenera za narednu sezonu, a kriterijum je da to bude uspešan domaći trener.

Kao dva glavna kandidata navodno za ovo mesto figuriraju Slaviša Jokanović i Marko Nikolić, nekadašnji osvajači duple krune sa klubom.

Međutim, Jokanović je govorio za “Sportal” o aktuelnoj situaciji u klubu, istakavši veliko nezadovoljstvo i nagovestio da ne želi saradnju sa aktuelnim čelnicima.

To je sad pitanje za ljude iz kluba, ja nisam tamo, pa ne mogu dublje da ulazim i poslovanje kluba. Dok sam bio u Partizanu, i kao fudbaler i kao trener, radio sam sve što je bilo u mojoj moći da budem od koristi mog kluba. Ja to sad posmatram sa strane, a da je pozitivno i dobro, nama posmatračima to tako ne izgleda. Pa ako bi me neko pitao zašto se ne umešam u situaciju, već sam bio, tada sam bio srećan i zadovoljan u tom momentu s generalnim sekretarom Gordanom Petrićem, sportskim direktorom Ivanom Tomićem, potpredsednikom Batom Mirkovićem. Mi smo ista generacija i shvatali smo Partizan našim, a onda su nam objasnili da nije naš nego njihov. Pa smo rekli – kad je vaš, vodite ga, a mi ćemo se baviti nekim drugim stvarima, jasan je bio nekadašnji igrač i trener crno-belih.

Svoj stav je potvrdio i komentarom o radu sada već bivšeg trenera Igora Duljaja.

Imam utisak da mene navijači Partizana poštuju i to mi je bitno. Ako me simpatizeri i navijači poštuju, to je dovoljno poštovanja što se tiče Fudbalskog kluba Partizan. Ne može nas Partizan da potroši, mi smo svi ozbiljni ljudi, imamo svoje karijere, a što se tiče Igora Duljaja – nije mu bilo lako. Borio se onoliko koliko je mogao i umeo, onoliko koliko je imao sredstava, jer energije mu sigurno nije falilo, to je imao. A kada sam pričao o mom vremenu u Prtizanu, svesno sam pomenuo sve ljude da dočaram da nisam bio sam. U slučaju Igora Duljaja duvali su vertovi sa mnogih strana, on je ostao jednini na toj vetrometini dok ga vetar nije skroz oduvao. Tako to izgleda iz moje perspektive. Igor Duljaj je jedan od onih koji će biti u budućnosti sve bolji i bolji, koji će ispravljati greške kakve je pravio, koje smo svi mi pravili, siguran sam da će biti uspešan trener u daljoj karijeri, smatra Jokanović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vojvodina se oglasila saopštenjem: Ozbiljna liga ovo sebi ne bi smela da dozvoli

Vojvodina je izdala saopštenje povodom dešavanja u finalnoj seriji ABA 2 lige. Spartak je na domaćem terenu u drugom meču...

POVEZANE OBJAVE