ISPLATILA SE VELIKA ULAGANJA: Panatinaikos na F4 nakon 12 godina!

Košarkaši Panatinaikosa plasirali su se na fajnal for Evrolige, nakon pobede u svojoj Oaka areni nad Makabijem od 81-72, u petoj, odlučujućoj utakmici četvrtfinalne serije.

Tako su se isplatila velika ulaganja Zelenih u sklapanje tima i angažovanje zvučnih imena iz Evrope i NBA lige, pa se grčki velikan nakon 12 loših sezona konačno ponovo našao na završnom turniru elitnog evropskog takmičenja.

Gosti su vodili malom razlikom tokom većeg dela prve deonice, a potom je usledio period potpune rezultatske ravnoteže, ali je učesnik F4 rešen u poslednjoj četvrtini, kada je tim Ergina Atamana vodio sve vreme, a povremeno i dvocifrenom razlikom.

Najefikasniji je u pobedi bio Kendrik Nan sa 26 poena, uz 5 skokova i 4 asistencije, dok je Kostas Slukas zabeležio 15 poena, 6 skokova i 2 asistencije. Huančo Ernangomez, koji se vratio u tim, odigrao je značajnu ulogu sa 11 poena.

U poraženom timu najistaknutiji bio je Lorenco Braun, bivši plej Crvene zvezde, sa 19 poena, 7 asistencija i 2 skoka, dok je Džoš Nebo zabeležio 14 poena i 7 uhvaćenih lopti.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Oglasio se Kaboklo nakon skandala u Areni

Skandal koji se desio i tuča Nanelija i Stefana Lazarevića je epilog svog naboja koji je prisutan tokom čitave...

POVEZANE OBJAVE