NASTAVLJA USPEŠNU LOZU: Srpska stonoteniserka nakon senzacije na korak od Olimpijskih igara!

Srpska stonoteniserka Izabela Lupulesku nalazi se na korak od plasmana na Olimpijske igre koje će se ove godine održati u Parizu.

Izabela je došla do velikog uspeha plasmanom među 32 igračice na snažnom VTT smešu, koji se održavao u Saudijskoj Arabiji, a za koji je morala da prođe i kvalifikacije.

Ona je savladala 24. igračicu sveta Dinu Mešrif iz Egipta sa 3:1, po setovima 11:9, 11:4, 7:11 i 11:9.

Koliko je ovo veliki uspeh svedoči podatak da je Lupulesku trenutno na svetskoj listi na 127. poiziciji, dakle više od 100 mesta slabije rangirana od rivalke.

Prethodno je u kvalifikacijama savladala Tin Tin Ho iz Engleske, Saru Anafu iz Kameruna, a zatim i Mađaricu Georginu Potu, 68. igračicu sveta, sa 3:0 u setovima.

U TOP 32 fazi poražena je kasnije od Kineskinje Jingše Sun sa 3:0 u setovima.

Formalno, Lupulesku još uvek nije ostvarila plasman na najveću smotru sporta u Parizu, ali će se ovim uspehom popeti na svetskoj listi i naći između 80. i 90. mesta, pa joj značajno rastu šanse da se plasira na taj način.

Ona će ovog meseca učestvovati na olimpijskim kvalifikacijama u Sarajevu, a kako bi formalno obezbedila plasman u Pariz dovoljno će biti da kroz kvalifikacije to učini jedna od dve favoritkinje sa evropskih kvalifikacionih turnira ili favorit iz Južne Amerike Žang Mo.

Izabela je inače rođaka našeg proslavljenog stonotenisera Ilije Lupuleskua, koji je svojevremeno osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u dublu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Krunić posle sjajnog preokreta u glavnom žrebu Rabata

Srpska teniserka Aleksandra Krunić izborila je plasman u glavni žreb WTA turnira u Rabatu. Ona je u poslednjem kolu...

POVEZANE OBJAVE