ZVEZDA JE PRVI FINALISTA ABA LIGE: Mega zablistala u prvoj četvrtini, ali nije izdržala

Košarkaši Crvene zvezde prvi su finalisti ABA lige, pošto su i u drugoj utakmici ubedljivo savladali Megu sa 94-69, u Hali sportova “Ranko Žeravica”.

Mega je odlično otvorila utakmicu serijom od 9 poena, pa je nakon 4 uzastopna poena Jelavića vodila sa 9-0. Niz je prekinuo Davidovac, koji je ubacio trojku za prve poene crveno-belih na današnjem duelu.

Uspela je Zvezda da se približi, ali je mlada ekipa Mege održavala vođstvo, koje je posle nešto više od sedam minuta igre ponovo bilo nešto osetnije nakon zakucavanja Filipa Jovića u kontri za 16-10. Usledio je period u kome je poentersku ulogu preuzeo mladi Bogoljub Marković, koji dobija šansu u završnici sezone, a nakon ubačena oba bacanja Đurišića na pet sekundi do kraja četvrtine domaćin je stekao i prvu dvocifrenu prednost na utakmici i poveo sa 26-15.

Međutim, za preostalo vreme Zvezda je uspela da veže četiri poena, pa je nakon polaganja Topića, koji je prvi deo sezone proveo u Megi i stekao punu afirmaciju, na sekund do kraja, rezultat bio 26-19 u korist tima trenera Baraća.

Tim Janisa Sferopulosa je na startu drugog dela vezao seriju 11-2 i posle nešto više od tri minuta igre košem Gilespija došao do preokreta (30-28), na šta je na drugoj strani odgovorio Marković sa 4 poena i vratio svom timu prednost, a onda je usledio dug period bez poena.

Iz ovog dela se prešlo direktno u “rafalnu paljbu” pošto su po trojku razmenili Milijašević i Jago. Završnica poluvremena je u potpunosti pripala košarkašima Zvezde, koji su zabeležili seriju 11-0 i nakon trojke Gedraitisa na 3 sekunde do kraja vodili sa 47-37.

U trećoj četvrtini je Gedraitis nastavio da sipa trojke, a prednost njegovog tima je samo rasla, pa je pri kraju ovog dela iznosila +26, ali je Milijašević koliko-toliko ublažio zatvorivši ovaj period novom svojoim trojkom.

Ipak, nije mladi tim, oslabljen neigranjem trojice važnih igrača, uspeo da utakmicu do kraja učini uzbudljivijom.

Gedraitis je na ovoj utakmici bio najefikasniji sa 20 poena, a upisao je i 4 asistencije. Svoje veče imao je i Fredi Gilespi sa 16 poena i 6 skokova, dok je svestranu partiju odigrao Jago Dos Santos sa 13 poena, 7 asistencija i 4 uhvaćene lopte.

U poraženom timu Bogoljub Marković, koji se prijavio za ovogodišnji NBA draft, postigao je 13 poena uz 7 skokova, Milijašević je upisao 13, a Đurišić poen manje, uz po 4 skoka i asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Počinje turnir u Ženevi: Novak tempira formu za RG

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković će nastupati na ATP turniru u Ženevi što će mu ujedno biti i priprema za drugi grend-slem...

POVEZANE OBJAVE