Fener na krilima Kalatesa nakon preokreta do F4

Košarkaši Fenerbahčea plasirali su se na Fajnal-for Evrolige pošto su kao gosti pobedili Monako u petoj utakmici četvrtfinalne serije 80:79. U seriji je na kraju bilo 3:2. 

U prvoj četvrtini Monako je za nijansu bio dominantniji, pa je stekao prednost od dva poena posle prvih 10 minuta, pre svega zahvaljujući mini-seriji od 6:0 u poslednjem minutu meča. 

Fener je u trećem kvartalu jurio Monako ne bi li uspeo da preokrene, što je na kraju i uspeo šutom sa distance. Precizni su bili Vilbekin, potom Kalates za 45:45, da bi Hejs-Dejvis svojom trojkom doneo vodstvo 48:47. Usledila je nova serija Monaka i povratak “u život” za velikih 55:48, ali je Biberović imao odgovor na drugoj strani. Vezao je osam poena, od toga dve trojke za prednost od pola koša pred poslednji kvartal. 

Nastavio je Fener u četvrtoj četvrtini u istom ritmu. Papajanis je poenima na startu zatvorio seriju od 10:0, potom je Monako preko Lojda i Dijaloa izjednačio na 60:60. Ponovo je poveo Fener, Monako stigao, ali je Gudurić trojkom prekinuo nekoliko napada bez pogotka. Odgovorio je Džejms odmah na drugoj strani novom trojkom, da bi Okobo sa poludsitance vratio Monaku vodstvo. Neizvesna završnica igrala se u Monaku, koja je donela i produžetak. 

Baš kao i tokom poslednjeg kvartala, smenjivalo se vodtsvo kroz ceo produžetak. Ključnu ulogu odigrao je Kalates, koji je pogodio dve ključne trojke i ukrao loptu u poslednjem napadu Monaka, doveo do mrtve lopte i na kraju pobede. 

Najefikasniji kod Monaka bio je Džejms sa 20 poena, Motiejunas je upisao 16  i sedam skokova, a Okobo 15. 

Fener su predvodili Kalates i Vilbekin sa po 14 poena, Biberović sa 13 poena, a Gudurić je postigao 10. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Obradović nakon poraza: Evo šta je rekao trener Partizana

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan u gostima u trećem meču finalne serije ABA lige rezultatom 82:76. Nakon poraza trener Partizana...

POVEZANE OBJAVE