UBEDLJIV TRIJUMF: Nestvarni Roberts, FMP stotkom zakazao polufinale sa Zvezdom

Košarkaši FMP-a plasirali su se u završnicu košarkaške Superlige Srbije. I u drugom meču razigravnanja savladali su Borac iz Čačka sa 111:90 . Od početka drugog poluvremena stvorili su nedostižnu razliku. Pre toga u dvomeču izbacili i Vojvodinu.

Nijedna ekipa nije uspela da se značajnije odvoji u prvoj četvrtini. Borac je imao prednost od +1 nakon tog perioda.

Drugu su otvorili sa 7:0 za 29:21. FMP je tek nakon tri minuta igre u tom periodu postigao prve poene. U vrlo efikasnom delu utakmice je FMP uspeo da preuzme prednost i ode na +7 (54:47). To je bio i rezultat nakon prvih 20 minuta košarke.

Roberts je odigrao apsolutno perfektno poluvreme u redovima FMP-a bez promašaja iz igre i sa bacanja uz 25 poena. Tasić sa 12 i Uskoković sa 10 predvodili su Borac.

Sredinom trećeg perioda je FMP stekao maksimalnih +20 (75:55). Pred kraj tog dela igre je Borac smanjio na -13 (84:71). S time se ušlo u četvrtu četvrtinu. FMP se tokom poslednje deonice vratio na ubedljiv plus posle pet minuta stekavši +19 (98:79). Na kraju su ubacili preko 100 poena.

Najbolji kod pobednika bio je veoma raspoloženi Roberts sa 42 poena. Novak je imao 17 a Subotić 14 koševa. U timu Borca Tasić je imao 23 poena uz još četvroticu dvocifrenih saigrača.

Polufinala plej-ofa Superlige će se igrati u periodu od 2. do 7. juna. FMP će igrati protiv branioca titule Crvene zvezde Meridianbet. Drugi polufinalni par čine Mega i Partizan.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Obradović nakon poraza: Evo šta je rekao trener Partizana

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan u gostima u trećem meču finalne serije ABA lige rezultatom 82:76. Nakon poraza trener Partizana...

POVEZANE OBJAVE