Senzacija Kecmanovića u Rimu!

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao see u treće kolo masters turnira u Rimu, nakon što je priredio senzaciju.

Miomir je nakon velikog preokreta savladao sedmog tenisera sveta i finalistu Rolan Garosa Kaspera Ruda sa 2:1, po setovima 0:6, 6:4 i 6:4.

Ništa nije ukazivalo na ovakav krajnji ishod, pošto je srpski teniser izgubio prvi set bez dobijenog gema, a pritom je dva puta tražio medicinsku pomoć, što senzaciju čini još većom, a uspeh slađim.

Ipak, da se neće predati Kecmanović je pokazao već na početku drugog seta, iskoristivši prvu brejk loptu, ali je odmah usledio i ribrejk Norvežanina. Miša je potom u petom gemu ponovo načinio brejk nakon što je iskoristio treću priliku, ali je Rud uzvratio u osmom i poravnao na 4:4.

Ipak, ključan je bio naredni gem, kada je srpski igrač ponovo iskoristio treću brejk-loptu, a potom u sledećem gemu došao do izjednačenja u setovima svojim servisima, usput spasavši još jednu brejk šansu za Ruda.

Čak četiri brejk-lopte propustio je Miomir u prvom gemu odlučujućeg seta, nakon čega nije bilo šansi ni na jednoj strani, sve do sedmog gema kada je naš teniser načinio odlučujući brejk i poveo sa 4:3, a u narednom ga materijalizovao, sprečivši dve šanse protivnika za ribrejk.

Rud je specijalista za šljaku i na poslednja dva Rolan Garosa je bio finalista.

U narednoj rundi će Kecmanović igrati protiv Brazilca Tijaga Monteira, tek 106. igrača na ATP listi, koji je iskoristio prednost podloge i izbacio Australijanca Džordana Tompsona lako, sa 2:0 u setovima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PREPORODIO SE: Fudbaler Zvezde nagrađen pozivom u reprezentaciju!

Fudbaler Crvene zvezde Šerif Endiaje dobio je po prvi put u karijeri poziv u reprezentaciju Senegala, navodi "Mozzart Sport". Tako...

POVEZANE OBJAVE