NEKADA EVROLIGAŠ: Klub koji je prošle sezone bio među najpraćenijim u svetu objavio da se gasi!

Nekadašnji evroligaš Bulonj Levaloa (Metropolitan) objavio je bankrot i gašenje kluba nakon 17 godina postojanja.

Oni se takođe nisu prijavili ni za dobijanje licence za takmčenje u Pro B šampionatu Francuske, nakon ispadanja iz elitnog ranga ove sezone.

Pariski klub je nekoliko sezona bio francuski predstavnik u Evroligi, a najveću pažnju svetske košarkaške javnosti stekao je tokom prošle sezone, kada je za ovaj klub nastupao Viktor Vembanjama, neposredno pre nego što će biti izabran kao prvi pik na Draftu.

Zajedno su ostvarili odličan uspeh i dogurali do finala francuskog prvenstva, gde su poraženi od Monaka, igrajući domaće utakmice na centralnom stadionu Rolan Garosa “Filip Šatrije”.

Međutim, godinu dana nakon toga, Vembanjama je proglašen rukijem godine u NBA ligi, dok se njegov dojučerašnji klub gasi, nakon što je jedva izdržao sezonu do kraja, u kojoj je bio poslednji u ligi.

Levaloa je osnovan tek 2007. godine, neposredno nakon što se ugasio čuveni klub iz glavnog grada Francuske Pariz Rasing.

Ipak, Pariz će od sledeće sezone ponovo imati predstavnika u Evroligi, zahvaljujući istoimenom timu koji je ove sezone osvojio Evrokup.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA OBNOVIMO GRADIVO: Da li je počela Olimpijada ili Olimpijske igre?

Večeras je u toku ceremonija svečanog otvaranja 33. modernih letnjih Olimpijskih igara, koje se održavaju u Parizu. Upravo tako...

POVEZANE OBJAVE