Nekadašnji centar Pešićeve Zvezde pojačao konkurenta za titulu ACB lige!

Nekadašnji centar Crvene zvezde Oliver Stević pojačao je Tenerife, tim kome sledi borba u plejofu španske ACB lige, nakon što je ligaški deo završio na odličnom petom mestu.

Iskusni 40-godišnji centar je potpisao ugovor sa ostrvskim klubom do kraja sezone, pa će tako nastaviti svoj put u Španiji, gde je izgradio ime godinama nastupajući za Bilbao, Fuenlabradu, Andoru, Burgos, Huventud i Gran Kanariju, gde je doživeo vrhunac karijere kada je prošle sezone kao kapiten podigao pehar šampiona Evrokupa.

I nakon napuštanja prošlogodišnjeg šampiona Evrokupa ostao je u Španiji, s tim da je dosadašnji deo sezone nastupao za Menorku u drugom rangu.

Stević se sada pridružio u reketu Tenerifa respektabilnom centarskom tandemu koji čine Georgi Šermadini, koji je odabran i u idealnu petorku prvenstva, i Ilmane Diop. Zanimljivo da stiže praktično kao zamena za Dušana Ristića, još jednog bivšeg centra Zvezde, koji je nedavno prešao u Burgos, koji je takođe sada drugoligaš.

On je svojevremeno nastupao i za Crvenu zvezdu, kada je u toku sezone 2008/09 stigao u klub koji je tada predvodio Svetislav Pešić, a centarksu liniju činili Elmedin Kikanović i Vladimir Štimac.

U karijeri je još nastupao i za čačanski Borac, FMP, Anvil, Zelenu Goru, Gazijantep i Igokeu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA OBNOVIMO GRADIVO: Da li je počela Olimpijada ili Olimpijske igre?

Večeras je u toku ceremonija svečanog otvaranja 33. modernih letnjih Olimpijskih igara, koje se održavaju u Parizu. Upravo tako...

POVEZANE OBJAVE