Sferopulos nakon pobede u derbiju prokomentarisao utakmicu i otkrio kada će biti poznato stanje Topićeve povrede

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan u prvoj utakmici finalne serije ABA lige, u veoma neizvesnoj utakmici koju su igrali pred svojim navijačima u hali “Aleksandar Nikolić”.

Svoje utiske nakon utakmice izneo je trener crveno-belih Janis Sferopulos.

Želim da čestitam igračima na prvoj pobedi. Poveli smo 1:0 i, kao što ste videli, utakmica je bila dobra reklama za dva najbolja srpska tima. Ovo su dva vrhunska tima koja se takmiče u ABA ligi. Bilo je veoma važno da se vratimo posle minus devet (26:35). Stigli smo ih i posle smo bili u egalu, dobro smo igrali odbranu. Ovo su takve utakmice, rekao je grčki stručnjak, pa dodao:

Pokazali smo karakter u završnici. Pogađali smo teške šuteve u napadu i dobro se branili. Poslednjih pet minuta igre Partizan nije dolazio do poena iz igre, već sa linije penala. Igramo protiv odličnog tima, 1:0 je – to nije ništa. Moramo ovaj meč da zaboravimo i da se okrenemo sledećem duelu. Pohvalio bih navijače na podršci i ponašanju na tribinama. Čestitam im. Pomogli su nam da pobedimo ovaj meč, konstatovao je trener Zvezde.

Prokomentarisao je i očekivanja od narednog meča, koji će njegov tim tkođe igrati kao domaćin.

Prva utakmica je uvek teška za domaći tim. Svi očekuju da pobedite, da odbranite svoj teren. Za drugu utakmicu moraćemo da popravimo neke stvari i ispravimo neke sitinice. Što se tiče dobrih stvari treba da ih usavršimo za naredni duel, smatra Sferpulos.

U trećem periodu Nikola Topić je morao da napusti parket pošto je obnovio povredu.

Nikola je imao probleme sa istim kolenom. Ići će na magnetnu rezonancu, pa ćemo znati sve sutra, istakao je trener Zvezde, kome odgovara dvorana Pionir.

Obe sale su veoma zanimljive za igranje pred našim navijačima. Ali ovde je prirodnije, ovo je naš domaći teren, smatra Sferopulos.

Druga utakmica se na istom mestu igra u sredu od 19.30 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA OBNOVIMO GRADIVO: Da li je počela Olimpijada ili Olimpijske igre?

Večeras je u toku ceremonija svečanog otvaranja 33. modernih letnjih Olimpijskih igara, koje se održavaju u Parizu. Upravo tako...

POVEZANE OBJAVE