NA KORAK OD POVRATKA TITULE: Zvezda slavila i u drugoj utakmici, Nedović “eksplodirao” u prvom poluvremenu

Košarkaši Crvene zvezde nalaze se na korak od osvajanja ABA lige, pošto su savladali Partizan i u drugoj utakmici finalne serije na svom terenu, rezultatom 80-73.

Gosti su bolje otvorili utakmicu pošto je prva 4 poena ubacio Dozir za 4-0. Usledila je međutim kontra-serija rivala, pa je nakon trojke Lazića usledio preokret i prednost crveno-belih od 6-3.

Ubrzo je trojku ubacio i Nedović za +5, ali je usledila serija tima Željka Obradovića od 8-0 i novi preokret (14-11) posle trojki Smita i Ledeja. Posle ubačenog koša uz realizovano dodatno bacanje Jaga Dos Santosa domaćin je izjednačio na 16-16, ali su crno-beli na kraju prvog perioda vodili sa 19-16.

Tokom prva tri minuta druge deonice Zvezda je ponovo preokrenula svojim nizom od osam poena, kada je pet uzastopnih poena vezao iskusni centar Trej Tompkins.

Tim Janisa Sferopulosa je prednost čuvao sve do samog kraja poluvremena, kada je Ponitka izjednačio na 19 sekundi do kraja, a rezultat 38-38 je ostao na snazi sve do odlaska na dužu pauzu.

Najveću prednost imala je Zvezda posle ubačenih bacanja Teodosića (36-28), ali je prednost varirala tokom ovog intervala.

U prvom poluvremenu Nedović je ubacio čak 21 poena, odnosnio više od polovine svog tima, dok su u gostujućoj ekipi poeni bili daleko ravnomernije raspoređeni, pa nije bilo igrača sa dvocifrenim učinkom.

Prva se u trećem kvartalu odlepila Zvezda serijom 8-0, najviše zahvaljujući realizovanim slobodnim bacanjima, pa su poveli sa 51-44. Niz je prekinuo Kaboklo trojkom, ali je potom ubrzo uzvratio Gedraitis, za novu najveću prednost na utakmici od 9 poena razlike. Ipak, za poslednjih minut i po ovog dela utakmice košarkaši Zvezde ubacili su samo dva poena, pa je Partizan smanjio na 61-57.

Smit je vratio Partizan u igru trojkama u završnici treće i na startu poslednje deonice, kada su gubili sa samo pola koša manjka (61-60), ali je odgovor usledio u vidu nove trojke Tompkinsa. Ubrzo je prednost uvećana na 70-62, na krilima saradnje Teodosića i Bolomboja koji su realizovali tri uzastopna napada.

Usledio je period tvrde i neefikasne igre, u kojoj su domaći košarkaši uspeli da sačuvaju stečenu prednost. Posle realizovana dva bacanja na nešto više od dva minuta do kraja Bolomboj je doneo i prvu dvocifrenu prednost na utakmici.

Nedović je na kraju ostao na 21 poenu iz prvog poluvremena, ali mu je to bilo dovoljno da bude ubedljivo najefikasniji pojedinac utakmice.

Dvocifreni broj poena u pobedničkom timu imali su još i Branko Lazić i Džoel Bolomboj, koji su ubacili po 10 poena, dok je svestranu partiju odigrao Miloš Teodosić sa 9 poena, 7 asistencija i 4 skoka.

U sastavu Partizana Džejlen Smit je upisao 12 poena uz po 2 skoka i asistencije, dok su Bruno Kaboklo, Zek Ledej i Pi Džej Dozir zabeležili po 11 poena.

Treća utakmica biće odigrana u nedelju od 20.30 časova, a domaćin će po prvi put u ovoj seriji biti Partizan.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA OBNOVIMO GRADIVO: Da li je počela Olimpijada ili Olimpijske igre?

Večeras je u toku ceremonija svečanog otvaranja 33. modernih letnjih Olimpijskih igara, koje se održavaju u Parizu. Upravo tako...

POVEZANE OBJAVE