OBRADOVIĆ POSLE DRUGOG PORAZA: Reagovali smo brzopleto i nismo pogodili potpuno otvorene šuteve

Košarkaši Partizana poraženi su i u drugoj utakmici finalne serije ABA lige od Crvene zvezde, pa će sada u prvom duelu na svom parketu morati da spašavaju “meč loptu” rivala u nedelju.

Svoje utiske nakon poraza izneo je trener Partizana Željko Obradović.

Čestitke Zvezdi na zasluženoj pobedi, stekli su veliku prednost. Na nama je da pokušamo da se spremimo i odigramo najbolje što možemo pred našim navijačima. U većem delu smo bili u drobrom ritmu, ali kadagod smo prišli, Zvezda je imala odgovor. Reagovali smo brzopleto, ali i neke potpuno otvorene šuteve nismo pogodili i zbog toga smo izgubili utakmicu, rekao je trener crno-belih, pa se osvrnuo na predstojeći veliki izazov:

Treba biti hladne glave, da odigramo koncentrisano. To nekada nije lako, ali na to moramo da računamo. Koncentracija, mirnoća… jer kada si miran lakše reaguješ. U prvom poluvremenu smo napravili tri puta koš i faul. I to je bitno za utakmicu, jer kada praviš faul, mora da bude dobar faul, istakao je Obradović.

Iako njegov tim očekuje težak zadatak, pošto mora da dobije tri uzastopna derbija kako bi odbranio titulu, , prethodne dve sezone su takođe počinjale na isti način, ali se dolazilo do majstorice.

Neću da pričam o petoj utakmici. Pričamo samo o trećoj utakmici, moramo da ubacimo otvorene šuteve. Falila nam je bolja kolektivna igra danas i u odbrani smo imali neke detalje gde smo dozvoljavali Zvezdi da daju lake poene, naglašava iskusni trener.

Posebno je upitan da prokomentariše lošu igru određenih igrača, pre svega Pantera.

To su stvari koje ćemo analizirati. Uvek verujem igračima, nema razloga da im ne verujem. Nekada se odigra slabija utakmica, nekada bolja. To je tako. Ostaćemo zajedno. I probati da odigramo bolje, rekao je Obradović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA OBNOVIMO GRADIVO: Da li je počela Olimpijada ili Olimpijske igre?

Večeras je u toku ceremonija svečanog otvaranja 33. modernih letnjih Olimpijskih igara, koje se održavaju u Parizu. Upravo tako...

POVEZANE OBJAVE