Sferopulos govorio o utakmici i nizu pobeda nad Obradovićem, uporedio srpski i grčki derbi

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan i u drugoj utakmici finalne serije ABA lige na svom parketu, pa će u nedelju imati prilike da povrate šampionsku titulu na gostujućem terenu u Beogradskoj areni.

Utiske nakon pobede izneo je trener Zvezde Janis Sferopulos.

Prednost 2:0 može da bude nešto, ali ne mora da bude ništa. Moramo da budemo pametni i nastavimo da se borimo i budemo koncentrisani. Čeka nas teška utakmica u nedelju. Imaćemo sada vremena da se odmorimo i napravimo analizu, kratko je istakao grčki stručnjak, koji je, kao i njegov tim, u nizu od pet uzastopnih pobeda nad Željkom Obradovićem i Partizanom.

Željko Obradović je sjajan trener, jedan od najboljih svih vremena na celom svetu. Ove brojke… Ne razmišljam o tome. Brojke su za novinare. Ja razmišljam o sledećoj utakmici i kako da igramo protiv Partizana u Areni, rekao je Sferopulos.

Danas je izbegnuta neizvesna završnica.

Igrali smo bolje nego u prvoj utakmici. Bili smo manje nervonzini. Osećala se velika nervoza u prvoj, ali svaka sledeća utakmica je teža i tako pristupamo u ovoj seriji. Naša odbrana je bila sjajna i to je bio ključ. Partizan lako može da ubaci 90 poena. Mi smo ih zaustavili na 73. Svi su igrali dobru odbranu, Rokas posebno. Dao je samo tri poena, ali je odigrao sjajno defanzivno, možda i najbolje u sezoni, smatra Sferopulos.

Uporedio je i srpski Večiti derbi sa okršajem između Olimpijakosa i Panatinaikosa u Grčkoj.

Slična je atmosfera. Fanatični navijači. Ne razumem jezik, ali najbitnije je da niko ništa ne ubacuje na teren jer tako igrači mogu i da se osećaju sigurno na terenu, naglašava Grk.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA OBNOVIMO GRADIVO: Da li je počela Olimpijada ili Olimpijske igre?

Večeras je u toku ceremonija svečanog otvaranja 33. modernih letnjih Olimpijskih igara, koje se održavaju u Parizu. Upravo tako...

POVEZANE OBJAVE