NAJAVA FINALA KUPA: Knežević asistirao i pogađao, raspucani Sremčević, Zvezda ubedljiva u Kruševcu! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su trijumfovali protiv Napretka sa 4:0 na gostovanju u 6. kolu plej-ofa Superlige Srbije. Veliku prednost stekli su već nakon prvog poluvremena uz raspoložene igrače koji su do sada imali manju minutažu.

Crveno-beli su na startu meča imali inicijativu i kontrolu nad posedom. Savić je u 5. minutu odbranio udarac Kataija nakon ubacivanja Krasoa. Gosti su krunisali sve to i poveli u 8. minutu pogotkom mladog Nikole Kneževića (21). Momka koji je rešio prijateljski meč protiv Zenita. Katai pre toga imao još jednu priliku.

Zvezda je nastavila sa napadima, pa je Kraso u 15 minutu imao priliku, ali bio neprecizan iz daljine. Napredak u 29. minutu imao nešto duži napad koji nije pretvoren u konkretniju šansu. U 38. minutu Stevanović je zbog starta nad Šljivićem dobio prvi žuti karton u obe ekipe na meču.

Knežević je mogao do drugog gola na utakmici, ali mu je Savić odbranio šut iz daljine u 39. minutu. Zvezda je potom u 42-om duplirala vođstvo pogotkom Uroša Sremčevića. Potom su do poluvremena postigli još jedan gol preko Kataija, a Knežević upisao drugu asistenciju.

Na startu drugog dela, Kataijev pokušaj u 50 minutu je izblokiran. Savić u 58-om odbranio udarac Mimovića. Od 63. minuta je za crveno-bele zaigrao pozajmljeni igrač Aston Vile Kosta Nedeljković, koji nije nastupao još od decembarskog večitog derbija.

Zvezda je nastavila sa inicijativom i od 68. minuta povela sa 4:0 drugim golom Sremčevića. Uposlio ga je takođe agilni Katai.

Điga u 79. minutu šutirao preko gola. Do kraja utakmice ostala su ov četiri gola u mreži Savića.

Crveno beli do kraja sezone imaju sledeće nedelje meč finala Kupa sa Vojvodinom a potom pred navijačima proslavljaju titulu pred duel protiv Čukaričkog. Napredak sezonu završava u Bačkoj Topoli.

Napredak – Crvena zvezda 0:4 (0:3)

Knežević 8′, Sremčević 42′; 68′, Katai 45+1′

Napredak: Savić , Stevanović, Jović, Stanojlović, Tomić, Bastajić, Miladinović, Marjanović, Sadiković, Majdevac, Mihajlović

Crvena zvezda: Guteša, Mimović, Điga, Milunović, Radojević, Kanga, Kneževič, Kraso, Šljivić, Katai, Sremčević

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Crvena zvezda uspela da proda Kingsa Kangvu

Dugo je trajalo pregovranje Crvene zvezde sa klubovima da proda Kingsa Kangvu. Veznjak koji je došao u klub pre 2...

POVEZANE OBJAVE