Sjajni rezultati srpskih teniserki!

Srpske teniserke nedavno su zabeležile uspeh u Bili Džin King kupu, kada su uspele da obezbede plejof za ulazak u svetsku grupu nakon odličnih partija u evro-afričkoj zoni.

Članica tog tima bila je i 19-godišnja Lola Radivojević, koja je nastavila da niže dobre rezultate i individualno.

Ona se ove nedelje plasirala u finale W75 turnira u Zagrebu, gde je danas nažalost poražena od domaće igračice Tare Virt sa 2:0, po setovima 7:5 i 6:3.

Prethodno je, na putu do finala, savladala Hrvaticu Leu Bošković, 211. na svetu (2:9 u setovima), još jednu domaću igračicu Tenu Lukas (234), Kazahstanku Zibek Kulambajevu (499) i Švajcarkinju Jil Tajhman (230), bez ijednog izgubljenog seta.

A svoj prodor u seniorskoj konkurenciju uveliko nastavlja i 14-godišnja Luna Vujović.

Nakon plasmana u finale na prvom seniorskom turniru u Antaliji, kao i polufinale na drugom u Osijeku, ove nedelje nastupa na W15 turniru u Kranjskoj Gori, u Sloveniji.

Nakon što se meč odlagao dva dana, Luna je danas ostvarila plasman u četvrtfinale velikim preokretom protiv Nemice Sare-Rebeke Sekulić sa 2:1, po setovima 0:6, 6:4 i 6:4.

Prethodno je u prvom kolu Vujovićeva eliminisala sedmu nositeljku Anu Ertel iz Poljske pobedom od 2:0 u setovima, a četvrtfinalni meč moraće da odigra već danas protiv Rumunke Joane Gavrile, 514. teniserke sveta.

Na turniru iste kategorije u Srbiji, koji se održava u Kuršumlijskoj Banji, pobedom u srpskom polufinalu nad Natalijom Senić, u finale se plasirala Anja Stanković, koja je inače 585. na WTA listi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA OBNOVIMO GRADIVO: Da li je počela Olimpijada ili Olimpijske igre?

Večeras je u toku ceremonija svečanog otvaranja 33. modernih letnjih Olimpijskih igara, koje se održavaju u Parizu. Upravo tako...

POVEZANE OBJAVE