ČEKAJU JOKIĆA: Dalas u finalu konferencije, najbolji igrač Oklahome veliki tragičar! (VIDEO)

Košarkaši Dalas Meveriksa plasirali su se u finale zapadne konferencije NBA lige pobedom nad Oklahomom sa 117-116!

Iako su Tanderi vodili najvećim delom utakmice od samog početka i imali prednost od +17, Dalas ih je sustigao i uveo duel u neizvesnu završnicu.

Tamo je tragičar bio najbolji igrač gostiju Šej Gildžus-Aleksander, koji je faulirao Pi Džej Vašingtona pri šutu za tri poena, kada je OKC vodio sa 116-115, na dve i po sekunde do kraja! Igrač Oklahome je realizovao prva dva bacanja, dok je treće namerno promašio i tako odveo svoj tim u finale.

Tako je uzalud kanadaki reprezentativni plej bio najefikasniji akter utakmice, pošto je zabeležio 36 poena, uz 8 asistencija i 3 skoka. Vilijams je bio nadomak dabl-dabla sa 22 poena i 9 skokova, dok je Čet Holmgren upisao poen manje.

U pobedničkom timu je Luka Dončić upisao tripl-dabl sa 29 poena i po 10 skokova i asistencija, dok su Irving i Džons postigli po 22 poena.

U finali konferencije Meveriksi sada čekaju na ishod majstorice duela između Denvera i Minesote, koja će biti odigrana predstojeće noći.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA OBNOVIMO GRADIVO: Da li je počela Olimpijada ili Olimpijske igre?

Večeras je u toku ceremonija svečanog otvaranja 33. modernih letnjih Olimpijskih igara, koje se održavaju u Parizu. Upravo tako...

POVEZANE OBJAVE