Jedan kandidat otpao, Srbija korak bliže da ponovo ima dva predstavnika u Evroligi?!

Spisak klubova koji će nastupati u Evroligi sledeće sezone još uvek je u magli, a jedno od pitanja je i da li će treću sezonu za redom Srbija moći da ima dva predstavnika u elitnom evropskom takmičenju.

Pored Crvene zvezde i Partizana, pod upitnikom od timova koji su nastupali u ovoj sezoni su i Alba, Valensija i Virtus, a o učešću ovih klubova često stižu oprečne informacije.

Sada se iz Španije javljaju glasovi koji navode da će Valensija naredne sezone najverovatnije ponovo igrati u Evrokupu, dok čeka i bori se za A evroligašku licencu.

Kako konstatuje “Relevo“, činjenica jeste da je tim u rekonstrukciji i da se uveliko priprema sastav za narednu sezonu, iako se ne odustaje ni od završnice ove, pošto Valensija igra u plejofu ACB lige. Ali…

Sve ukazuje da će se Valensija vratiti u Evrokup iako sa ciljem što skorijeg povratka u vrhunsko kontinentalno takmičenje, jer klub već radi na dobijanju višegodišnje evroligaške licence, i u tom cilju priprema svoj novi dom, ‘Roig Arenu’. A na mapi puta za sledeću sezonu, jedno od glavnih pitanja je da razjasni šta će se konačno desiti na klupi, navodi ovaj list.

Podsetimo, siguran novi učesnik Evrolige je Pariz, koji je osvojio Evrokup ove sezone.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA OBNOVIMO GRADIVO: Da li je počela Olimpijada ili Olimpijske igre?

Večeras je u toku ceremonija svečanog otvaranja 33. modernih letnjih Olimpijskih igara, koje se održavaju u Parizu. Upravo tako...

POVEZANE OBJAVE