PRED PUNOM ARENOM: Zvezda je šampion!

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su 7. titulu šampiona ABA lige pošto su pobedili i u trećem meču Partizan 76:82.

Kroz čitavo prvo poluvreme činilo se da Crvena zvezda je ušla mirnije u meč i da je sprovodila svoje ideje. Daleko od tog da su bili sjajni izabranici Janisa Sferopulosa s obzirom da su imali čak 10 izgubljenih lopti, ali su se izborili za veliki broj poena na samom obruču.

Sa druge strane Partizan je bio u grču i promašivao je i otvorene šuteve, ali su nadoknađivali sve skokom u napadu kao i korišćenjem greški protivnika.

Zvezda je imala prvo osetnije vođstvo već posle par minut 4:12, ali je posle tajm auta Željka Obradovića Partizan uhvatio priključak i od tada se rezultat kreće na 2 do 6 poena prednosti za goste.

Posle prvih 10 minuta se otišlo sa 18:20, posle serije od 5 poena Alekse Avramovića, a u drugoj četvrtini je viđena stegnuta igra u kojoj su gosti imali par prilika da se odlepe. Partizan je izjednačio na 33:33 na 3 minuta pre kraja poluvremena, međutim Zvezda odgovara serijom od 6 vezanih poena, i uspevaju da se 38:42 odu na odmor.

Partizan je u treću četvrtinu ušao sa daleko više energije i to je i publika prepoznala, pa smo imali daleko drugačiji meč u nastavku. Crno-beli su uspeli prvi put da povedu posle trojke Alekse Avramovića 44:42.

Ipak, Partizan nije iskoristio taj trenutak. Zvezda je odmah trojkom Lazića ponovo povela, a potom i napravila seriju do 44:52. Crno-beli su tražili svoje poene isključivo šutevima za tri poena, koji su vrlo često bili ishitreni.

Sa druge strane, Zvezda je smireno našla lake poene pod košem posle pik en rol igra, a na sve se nadovezao i Jago Dos Santos koji je u trećem periodu postigao dve trojke. Posle 300 minuta igra bilo je 52:59.

U četvrtom periodu Zvezda je nastavila u dobrom ritmu i došla je i do maksimalnih plus 10. Partizan je u tom trenutku održao sjajni ponitka sa 5 poena i dva ofanzivna skoka, od kojih je jedan doveo do trojke Uroša Trifunovića. Brzo se Partizan vratio na minus 3 posle 3 slobodna bacanja Anđušića, na 6 minuta pre kraja.

Tu je ilo jasno da ne očekujemo ništa drugo osim neizvesne završnice. Partizan je uspeo da dođe ubrzo i do minus dva, ali veoma važnu trojku sledeći napad daje Teodosić i daje Zvezdi novi prostor za disanje.

Ušlo se u jedan tvrd perido gde su se koševi kupovali. Partizan je tražio koševe iz individualnih rešenja, dok su crveno-beli uspeli da dođe do penala. Od 6 su iskoristili 3 i imali su 7 razilke na 1:59 do kraja kada je Željko Obradović tražio tajm-aut.

Nastavljeno je u istom ritmu. Zvezda je imala preko Bolomboja šansu da možda i reši meč kada je na 5 razlike imao dva penala na 57 sekundi do kraja. Pogodio je samo jedno, a Avramović je trojkom vratio Partizan na posed minusa 44 sekunde pre kraja meča.

Zvezda nije realozovala napad, Smit je dao samo jedan penal a Nemanja Nedović je sa dva penala praktično rešio meč. Na kraju 76:82.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA OBNOVIMO GRADIVO: Da li je počela Olimpijada ili Olimpijske igre?

Večeras je u toku ceremonija svečanog otvaranja 33. modernih letnjih Olimpijskih igara, koje se održavaju u Parizu. Upravo tako...

POVEZANE OBJAVE