Sferopulos posle titule: Mi smo došli da igramo košarku!

Crvena zvezda je posle godinu dana pauze vratila titulu šampiona ABA lige u svoje vitrine pošto je sa 3-0 u seriji pobedila Partizan.

Na konferenciji za novinare grčki trener Janis Sferopulos je čestitao svima u klubu i istakao koliko je bila teška sezona.

Trofej je osvojen posle mnogo teške sezone zbog povreda i nikad nismo imali kompletnu ekipu. Stalno smomorali da menjamo igrače, pa samim tim i hemiju ekipu. Ovaj trofej pripada svima u timu, članovima stručnog štaba, menadžmentu i navijačima, rekao je Sferopulos i dodao kome posvećuje posebno trofej:

Posebno posvećujem trofej Nikoli Topiću koji se dva puta povređivao ove sezone, kao i Nikoli Lazareviću.

Upitan je trener Zvezde da li je odbrana ključ ove pobede?

Vrlo je važno što smo ih večeras zaustavili na 76 poena. Bilo je momenata kada smo trebali da budemo bolji, ali kada sagledamo celu seriju naša odbrana je glavni razlog.

Atmosfera u hali i događaji pre meča nisu poremetili igrače crveno-belih.

Mi smo došli da igramo košarku. Nije lako igrati uakmice jedne za druge, videli smo i u Evroligi u plej ofu da to nije jednostavno. Igrači su bili mentalno spremni i naša koncentracija je bila na najvišem nivou. Znali smo ako odigramo ovakvu utakmicu da imamo šansu da pobedimo.

Upitan je Sferopulos da li Zvezdin tim bi bio bolji da nije bilo povreda.

Da, u januaru nam je Jago bio jedini plejmejker. Hanga je pomagao. Na kraju nas je opet zadesila povreda Topića. Na kraju smo našli način da odigramo.

Jago je postao MVP finala?

Bio je planiran kao treći plej, a postao je prvi. Zaslužio je MVP titulu.

Geidraitis je takođe odigrao odličnu seriju.

Rokas donosi mnogo stvari na terenu i mnogo nam je pomogao da osvojimo ovu titulu. Postavljao je telo u odbrani, prilagodio se kako želimo da igramo odbranu, završio je trener Zvezde.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA OBNOVIMO GRADIVO: Da li je počela Olimpijada ili Olimpijske igre?

Večeras je u toku ceremonija svečanog otvaranja 33. modernih letnjih Olimpijskih igara, koje se održavaju u Parizu. Upravo tako...

POVEZANE OBJAVE