SPISAK AUSTRALIJE ZA PARIZ: Trojica bivših i jedan nesuđeni košarkaš Večitih

Bliže se Olimpijske igre u Parizu, na kojima se vraća naša košarkaška reprezentacija, nakon debakla na kvalifikacionom turniru za Tokio, zbog čega smo propustili takmičenje u Japanu pre tri godine.

Tamo se, sa druge strane, proslavio nacionalni tim Australije, koji je došao do bronzane medalje, i tako napravio korak više, pošto je u Riju bio četvrti, nakon što su ubedljivo poraženi od Srbije u polufinalu i pored najviših ambicija.

Selektor Bumersa Brajan Goržan saopštio je širi spisak košarkaša na koje računa za takmiečnje u Parizu.

Kao i obično kada je reč o ovoj selekciji, na spisku je nekoliko veoma iskusnih košarkaša sa NBA iskustvom, poput Metju Delavedove. Džo Inglsa ili Pati Milsa.

Međutim, ovdašnjoj javnosti posebno će biti zanimljiva ova ekipa i zbog trojice bivših igrača večitih rivala Crvene zvezde i Partizana, a sada NBA košarkaša. Na spisku je bivši centar Zvezde Duop Rit, koji se ove sezone na mala vrata probio u najjačoj ligi sveta, kao i nekadašnji košarkaši crno-belih Džok Lendejl i Dante Egzum.

Osim njih, šasnu da izbori mesto u olimpijskom timu imaće i plejmejker srpskih korena Dejan Vasiljević, koji je ranije povezivan sa prelaskom u oba najjača srpska kluba.

Naravno, neizostavan je i Džoš Gidi, 21-godišnji bek Oklahome, koji je na Svetskom prvenstvu prošle godine proglašen za najboljeg mladog igrača, a tokom ove sezone nastavio da blista u NBA ligi.

Na spisku se nalazi 17 imena:

Kris Gulding, Džo Ingls, Nik Kej, Dante Eksum, Peti Mils, Dejan Vasiljević, Duop Rit, Džoš Gidi, Vil Magnej, Dajson Denijels, Džoš Grin, Džek Mekvej, Ksevijer Kuks, Džek Vajt, Matis Tajbul, Džok Lendejl i Metju Delavedova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Jovana Arsić u borbi za medalje

Srpska veslačica Jovana Arsić zauzela je treće mesto u kvalifikacijama na startu Olimpijskih igara. Ona je bila među najbolje tri...

POVEZANE OBJAVE