NOVA DUPLA KRUNA: Crvena zvezda osvojila Kup! (VIDEO)

FudbaleriCrvene zvezde osvojili su 28. trofej u Kupu (sedmi od kada se igra Kup Srbije) pošto su u finalnoj utakmici u Loznici pobedili Vojvodinu 2:0.

Meč je odlično počeo sa šansama na obe strane. Vukanović je imao dobru priliku za Vojvodinu, dok sa druge strane Endiaje i Bukari.

Vojvodina je posle pola sata igre imala sjajnu priliku preko Ivanovića, koji je šutirao pored gola.

Kao svojevrsna kazna usledio je gol Ivanića za 1:0 samo par minuta kasnije. Eniaje je spustio loptu u kaznenom prostoru, a Ivanić je loptu poslao u mrežu sa nekih desetak metara.

Kako se krenulo sa centra, Zvezda je praktično došla i do drugog gola, a strelac je bio Endiaje. Ipak, posle dugog gledanja VAR-a, gol je poništen zbog minimalnog ofsajda, tako da se na pauzu otišlo sa minimalnim vođstvom.

Drugo poluvreme je počelo bez ritma zbog dva velika prekida. Prvo su navijači ubacili papire na teren, pa se dugo čekalo da se to očisti, a onda je posle jednog slobodnog udarca golman Vojvodine Carević dolsovno nokautirao Spaića prilikom boksovanja lopte. Zvezdin štoper je nakratko izgubio svest, ali je nastavio meč.

I upravo je on samo desetak minuta kasnije posle kornera, glavom poslao loptu u mrežu za 2:0.

Vojvodina je preko Radulovića imala priliku da smanji, ali je pucao preko gola, a na 10 minuta pre kraja Endiaje je postigao još jedan gol, ali i taj gol je poništen.

Ivanić je uposlio centarfora sa strane, i posle gledanja VAR-a utvrđen je ponovo minimalni ofsajd.

Sudija je pokazao 9 minuta nadoknade, a Vojvodina je uspela da dođe do gola u 98. minutu pošto je Vukanović posle odbitka sjajno zahvatio loptu sa 16 metara, tako da su Novosađani imali još vremena da pokušaju da dođu do izjednačenja.

Ipak, ostalo je malo vremena i Zvezda je došla do četvrte uzastopne duple krune!

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA OBNOVIMO GRADIVO: Da li je počela Olimpijada ili Olimpijske igre?

Večeras je u toku ceremonija svečanog otvaranja 33. modernih letnjih Olimpijskih igara, koje se održavaju u Parizu. Upravo tako...

POVEZANE OBJAVE