F1: Lekler na pol poziciji u Monte Karlu!


EURO 2024: Rumunjska- Ukrajina | Belgija- Slovačka | Austrija- Francuska ↓↓↓


Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće prvi na Velikoj nagradi Monaka pošto je ostvario najbolji rezultat u kvalifikacijama.

On će sa prvog mesta u jednoj od najpopularnijih trka krenuti sa prvog mesta zahvaljujući krugu od 1:10,270 minuta.

Vozač Ferarija zaustavio impresivan niz branioca titule Maksa Ferstapena, pošto je na prethodnih osam trka startovao prvi. 

Društvo u prvom startnom redu domaćem takmičaru praviće Meklarenov Oskar Pjastri, koji je bio za 0,154 sekundi sporiji. Treću poziciju osvojio je Karlos Sains u drugom Ferariju sa 0,248 sekundi zaostatka.

Drugi startni red kompletira Lando Noris u Meklarenu, a među najboljom petoricom našao se i as Mercedesa Džordž Rasel.

Aktuelni šampion Maks Ferstapen startovaće sa šestog mesta. On je na početku poslednjeg brzog kruga u kvalifikacijama bolidom zakačio zid, zbog čega nije bio u konkurenciji za poboljšanje plasmana. Najboljih 10 kompletiraju sedmostruki prvak Luis Hamilton, Juki Cunoda za RB, vedeta Vilijamsa Aleks Albon i Alpinov Pjer Gasli.

Kvalikikacije u Kneževini lošim izdanjima obeležili su Serhio Peres u Red Bulu koji će startovati sa 18. mesta i dvostruki šampion sveta Fernando Alonso. Ni Španac nije uspeo da se „izmigolji“ iz Q1, zauzeo je 16. poziciju.


EURO 2024: Turska- Gruzija | Portugal- Češka ↓↓↓


Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

GOTOVO: Partizan doveo prvo pojačanje (VIDEO)

Najtofejniji srpski košarkaški klub Partizan najavio je prvo pojačanje u ovom prelaznom roku. Kako stvari stoje, reprezentativac Srbije Vanja Marinković se...

POVEZANE OBJAVE