Đoković pred RG: Sramota me je da kažem koja su mi očekivanja


EURO 2024: Rumunjska- Ukrajina | Belgija- Slovačka | Austrija- Francuska ↓↓↓


Najbolji teniser sveta Novak Đoković održao je uvodnu konferenciju na Rolan Garosu.

– Niska očekivanja i visoka nadanja. Znam za šta sam sposoban, u većem delu karijere sam uspevao da igram dobro na slemovima. Prošle godine je bilo sjajno na Rolan Garosu, govorio sam da želim da ovde dostignem zenit. Naravno da prethodni meseci utiču, nisu bili dobri, zato sam usredsređen na dan po dan, rekao je Novak, pa nastavio:

– Bilo je prepreka na putu, ali uvek gledam ka budućnosti, ka tome šta mogu bolje da uradim sledeće nedelje. Samo tako znam da se ponašam kao profesionalac, to neće prestati dokle god igram. Znam koji su mi kvaliteti. Ako se osećam dobro fizički, mentalno i igrački – uz malo sreće protiv onih najboljih – mogu da osvojim slem. Iskusio sam to 24 puta, znam kako da se ponašam u ovom okruženju, ovo je potpuno drugi osećaj i potpuno drugi turnir.

– Kao teniser moraš da budeš naviknutiji na poraze nego na pobede. Ako imaš dve-tri sezone u kojima osvajaš 50 posto ili više turnira, to je fenomenalno. Na većini turnira se gubi, u dugoj karijeri su tu i povrede, zato je čvrstina tako važna, kao i za sve u životu. Ja sam imao samo jednu težu povredu u karijeri, ta povreda mi je potpuno promenila servis, ispao sam iz top 20, morao da se vraćam… Imao sam nekoliko situacija u kojima sam morao da pronađem svež početak, i uspevao sam to da uradim – nekada ranije, nekada kasnije.

Niska očekivanja?

– Teško je govoriti o tome, subjektivno je. Malo me i sramota da kažem koja su mi očekivanja, ali za mene je sve osim titule nezadovoljavajuće. Možda to zvuči arogantno, ali mislim da sam svojom karijerom to potkrepio. Jedan od razloga zašto i dalje igram jeste da probam da ispišem istoriju sporta. Nadam se najvišem, ali moram da spustim očekivanja. Pod time mislim da ne mislim mnogo unapred, o tome s kim bih mogao da igram u kasnijoj fazi turnira, već da gradim svoju igru iz meča u meč. Ne igram konstantno dobro, a to je potrebno kako bih imao bilo kakvu šansu, kazao je najbolji teniser sveta.


EURO 2024: Turska- Gruzija | Portugal- Češka ↓↓↓


Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznato koliko je Partizan ponudio Hezonji – već doneo odluku?!

Mario Hezonja ovog leta je glavna tema na evropskoj košarkaškoj "pijaci", a ponovo se u tom centru pažnje, kao...

POVEZANE OBJAVE