Selektor Pešić izneo plan priprema za OI


EURO 2024: Rumunjska- Ukrajina | Belgija- Slovačka | Austrija- Francuska ↓↓↓


Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić se nalazi u Berlinu na F4 Evrolige, a tamo je dao kratak intervju za televizijsku ekipu “Sport Klub“-a.

Selektor je zadovoljan činjenicom da su Berlin i Beograd više puta bili domaćini za najbolje 4 ekipe Evrop.e

– Beograd do sada dva puta, ovde tri puta, prema tome znači da Evroliga ima ogromno poverenje. Ovo je veliki grad od 5 miliona stanovnika. Košarka u Nemačkoj doživljava uspon, razvoj u kontinuitetu i Nemačka je uvek bila zemlja, čak i u vremenima kada sam bio trener reprezentacije, Albe i Bajerna, oni su uvek organizovali ovakve značajne turnire. Vidim sada i Beograd to radi, naravno mi bi voleli da naši timovi predstavljaju naciju na F4, doći će vreme i za to. Svi kažu da je Srbije zemlja košarke, ja ne bih to rekao. Ali ljudi vole košarku, to je važno, rekao je Pešić.

Selektor je izneo plan reprezentacije tokom ovog leta, kao što je i spomenuo neka imena.

– U ovom trenutku, mi čekamo sledećeg protivnika u našoj grupi. Amerika je u našoj grupi, kao i Južni Sudan i sada se čeka kvalifikacioni turnir u Portoriku, gde igraju domaćini, Italijani, Litvanija i još neki, ali ovi su favoriti. Mi ih gledamo kao moguće protivnike u Lilu, gde je prva runda. Prvu utakmicu igramo sa Amerima, drugu protiv pobednika iz Portorika i treću sa Južnim Sudanom. Imamo tešku grupu, ali sve su ostale teške, tu ništa ne odlučujemo, ali sve ostalo nadamo se da ćemo odlučiti. Program priprema je do kraja definisan, počinjemo 17. rad sa igračima koji su ranije završili, individualne treninge, testiranja, zdravstvene preglede i sve što ide uz početak priprema. 24. i 25. skupljamo se u centru u Staroj Pazovi i tu ostajem od 11. kada letimo za Lion. Igramo sa Francuzima na oproštaju Parkera, potom letimo za Abu Dabi, gde igramo poznati turnir sa Australijom i Amerima. Vraćamo se potom u Beograd, gde nastavljamo pripreme. Onda igramo sa Japanom 20. ili 21. Čekamo onda još nekog protivika. Dok smo u Staroj Pazovi igraćemo dve trening utakmice iza zatvorenih vrata sa Turcima. Što se tiče kandidata, ne želimo da im smetamo, danas su tu bili Gudurić, Milutinov i Petrušev. Završili su ovaj deo, vraćaju se kućama i nastavljaju prvenstva. U Italiji sam se čuo sa Dobrićem, oni igraju polufinale. U Beogradu igraju našu ligu… Mi znamo taj širi spisak, ali konačan spisak ne možemo… Ništa se tu specijalno ne krije, to se može razumeti, ali mi ne znamo… Voleli bi da svi oni završe sezonu zdravi, malo je vremena za odmor i to je to, nema velike filozofije, jasan je Pešić.


EURO 2024: Turska- Gruzija | Portugal- Češka ↓↓↓


Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BIO U PARTIZANU I ZVEZDI: Selektor Pešić na zanimljiv način odgovorio za koga navija

Košarkašku reprezentaciju Srbije na čelu sa selektorom Svetislavom Pešićem ovog leta očekuju Olimpijske igre. Tamo će napasti jedino zlato...

POVEZANE OBJAVE