JOŠ JEDNA DRAMA KROZ PET SETOVA: I Lajović u drugom kolu!

Srpski teniser Dušan Lajović pobedom je započeo takmičenje na Rolan Garosu. Nakon velike borbe i pet setova, slavio je nakon 4 sata i 10 minuta protiv ruskog igrača Romana Safiulina. Prethodno je od srpskih igrača i Laslo Đere igrao pet setova, ali je poražen.

Po setovima 4:6, 7:5, 6:4, 6:7 (6), 6:4

Rus je u prvom setu poveo 3:0. Lajović vezao četiri gema i stigao do prednosti. Safiulin uzvratio sa još dva brejka i poveo 1:0.

I drugi set je bio prepun brejkova. Odmah je viđena na startu razmena. A Ruski igrač imao 3:1. Lajović je i to stigao. Spasao četiri brejk lopte na 4:4 i kasnije u 11. gemu novim oduzetim servisom napravio važan korak. Koji je potvrdio i poravnao na 1:1.

Brejk u devetom gemu je Lajoviću bio dovoljan da stigne do 2:1 u setovima. Odmah je poveo 2:0 u četvrtom srpski teniser i kasnije imao velikih 4:1. Safiulin je stigao do 5:5. Lajović u taj brejku propustio meč loptu, a rival izborio peti set.

U odlučujućem delu igre je Lajović poveo 5:3 ali nije uspeo da završi meč. Safiulin je brejkom smanjio na 5:4. Dušan imao dve meč lopte u 10-om gemu na servis rivala. Drugu je iskoristio i otišao dalje.

Rival u narednom kolu mu je pobednik meča Fric (SAD) – Korija (Argentina)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA OBNOVIMO GRADIVO: Da li je počela Olimpijada ili Olimpijske igre?

Večeras je u toku ceremonija svečanog otvaranja 33. modernih letnjih Olimpijskih igara, koje se održavaju u Parizu. Upravo tako...

POVEZANE OBJAVE