Miško prelomio: Dražen je moj idol, ali Jokić je MVP

Poznati košarkaški menadžer Miodrag Miško Ražnatović govorio je za medije u Španiji o pokojnom Draženu Petroviću, ali i najboljem košarkašu sveta Nikoli Jokiću.

– Dražen Petrović je moj idol od detinjstva i zahvaljujući njemu koristio sam broj 4, i u mojoj e-mail adresi i imenu na društvenim mrežama, ali Nikola Jokić je trostruki NBA MVP, jedino su četiri igrača u istoriji košarke bolja od njega. Zato nije teško dati odgovor na pitanje ko je za mene najbolji evropski igrač ikada, iako priznajem da je teško porediti različite ere, rekao je Ražnatović.

Jedan od najpoznatijih košarkaških agenata u Evropi, zabrinut je za budućnost Evrolige, koja se sve teže nosi sa dominacijom NBA lige, zbog toga na starom kontinentu gledamo sve manje zvezda.

– Zaljubljen sam u evropsku košarku. Ona je moj posao, volim Evroligu, ali mislim da ona nema svetlu budućnost” rekao je Ražnatović i dodao “NBA ima sve više finansijskog prostora, kao i mesta u timovima, a NBA G liga, kao i univerzitetska košarka, pokazuju se puno više finansijski isplativijim za sve igrače, što naravno odvlači i sve više mladih igrača koji odlaze u Severnu Ameriku. Evropske ekipe u isto vreme odbijaju da daju pravu priliku nadolazećim talentima i imaju sve starije ekipe, kaže Ražnatović i nastavlja.

– Stvarno ne znam ko će biti lica Evrolige za tri ili četiri godine. Jednostavno sam zabrinut oko košarke u Evropi. Nema sumnje da je takmičenje zanimljivo, ali Evroligi nedostaju prave zvezde kao što su Spanulis, Diamantidis ili Navaro. Voleo bih da nisam u pravu, ali oko ovih stvari obično jesam.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA OBNOVIMO GRADIVO: Da li je počela Olimpijada ili Olimpijske igre?

Večeras je u toku ceremonija svečanog otvaranja 33. modernih letnjih Olimpijskih igara, koje se održavaju u Parizu. Upravo tako...

POVEZANE OBJAVE