NOVI ZLATNI ORLIĆI POLEĆU: Srbija u polufinalu Evropskog prvenstva! (VIDEO)

Kadetska reprezentacija Srbije (U17) plasirala se u polufinale fudbalskog Evropskog prvenstva u ovom uzrastu, na turniru koji se igra na Kipru.

Izabranici Jovana Damjanovića su u četvrtfinalu sa 3-2 savladali Austriju, nakon preokreta.

Već u prvom minutu usledio je hladan tuš za nade našeg fudbala, pošto je prednost protivniku doneo Ogeneteđiri Adeđenugure.

To ih međutim nije poremetilo i već do poluvremena je usledio preokret, kada je na scenu sa dva gola stupio Đorđe Ranković. On je već u 4. minutu izjednačio i nije dozvolio da radost Austrijanaca dugo traje. Za izjednačujući gol je plasirao loptu u gol nakon što ga je potpuno samog lucidnom asistencijom ostavio Aleksa Vasilić.

I kod drugog pogotka mu je asistirao fudbaler Crvene zvezde – Andrija Maksimović, koji je ka Rankoviću poslao dugu loptu u zaustavnom vremenu prvog dela, da bi ovaj ponovo smestio loptu u mrežu nakon što se driblingom oslobodio svog čuvara.

Na 3-1 u 55. minutu povisio je Mijailo Cvetković iz Čukaričkog, a ovog puta je Ranković svoj učinak kompletirao i asistencijom.

Adeđunugure je u 79. minutu smanjio na 3-2, ali njegova ekipa nije uspela da stigne do izjednačenja do kraja utakmice.

Protivnik u polufinalu našim fudbalerima biće bolji iz okršaja Portugala i Poljske.

Nadamo se da je ovo jedna dobra uvertira za izabranike Dragana Stojkovića Piksija, koje uskoro očekuje seniorski EURO.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA OBNOVIMO GRADIVO: Da li je počela Olimpijada ili Olimpijske igre?

Večeras je u toku ceremonija svečanog otvaranja 33. modernih letnjih Olimpijskih igara, koje se održavaju u Parizu. Upravo tako...

POVEZANE OBJAVE