Panatinaikos menja Balcerovskog još jednim bivšim igračem Mege?!

Teške godine su iza Panatinaikosa. Letošnja velika ulaganja u igrački i stručni kadar su se isplatila, pa su se atinski Zeleni vratili na tron Evrolige posle više od decenije tokom koje nisu igrali ni na fajnal foru.

Međutim, i šampionska ekipa će pretrpeti promene. Jedno od letošnjih pojačanja bio je i Aleksander Balcerovski, bivši centar Mege, koji nije dobio veliku šansu u grčkom timu, pa je izvesno da će se vratiti u Španiju i promeniti tim, ali ne i boju dresa.

Njegova zamena i novi partner Matijasa Lesora u reketu PAO-a mogao bi da bude još jedan bivši igrač Mege – Goga Bitadze.

Navodno su njegovi agenti počeli da razmatraju mogućnost povratka u evropsku košarku, pošto bi mogao da zaradi mnogo više od sadašnjih 2.000.000 dolara bruto u NBA ligi, gde i nije uspeo da se izbori za značajnu ulogu.

Za usluge gruzijskog centra navodno postoji interesovanje evroligaških timova, među kojima je i novi šampion Evrope Panatinaikos, kome je propao plan da angažuje jednog od centara Reala – Valtera Tavaresa ili Vensana Poarjea, koji će preći u drugi klub.

Bitadze je 2019. izabran kao 18. pik prve runde Drafta od strane Indijane, nakon što je sezonu završio na pozajmici u Budućnosti, koja je tada igrala u Evroligi. Prethodno je blistao u Megi, a na početku epizode u Srbiji igrao je i na pozajmici u Smederevu.

Najbolja mu je bila treća sezona u NBA ligi, kada je za Pejserse prosečno beležio 7 poena i 3,5 skokova, dok je u tekućoj sezoni igrao za Orlando Medžik uz učinak od 5 poena, 4,6 skokova i 1,2 blokade po utakmici.

Zanimljivo da je Bitadze svojevremeno najbolju evroligašku partiju odigrao upravo protiv Panatinaikosa u OAKA areni, kada je ubacio 16 poena, uz 8 uhvaćenih lopti i 50% šuta za tri poena (3/6) za samo 23 minuta na parketu.

Tokom prošle sezone se dugo pominjala mogućnost da se Bitadze vrati u Srbiju i zaigra za Crvenu zvezdu, ali je ostanak u NBA ligi bio prioritet.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA OBNOVIMO GRADIVO: Da li je počela Olimpijada ili Olimpijske igre?

Večeras je u toku ceremonija svečanog otvaranja 33. modernih letnjih Olimpijskih igara, koje se održavaju u Parizu. Upravo tako...

POVEZANE OBJAVE