SPREMANJE U ŠPANIJI: Za Džonsa mora da se plati obeštećenje, Luka Božič neće ni zaigrati u Valensiji!?

Valensija po svemu sudeći neće igrati Evroligu naredne sezone.

U klubu uveliko rade na čišćenju redova, a prvi korak koji je napravljen je potpisisvanje ugovora sa iskusnim trenerom Pedrom Martinezom, sa kojim je Valensija osvojila titulu prvaka Španije.

Prvi korak je da se oslobodi platni fond. Centar Brendon Dejvis ima ugovor još jednu sezonu i to na 1,7 miliona dolara. Problem je što taj ugovor niko neće ćeleti da preuzme američkom centru, pa u Valensiji idu ka tome da sa Dejvisom dogovore plaćanje odštete kako bi ugovor bio raskinut.

Američki plejmejker Kris Džons, koji je spomenut kao novo pojačanje Partizana, mora da se plati obeštećenje kako bi raskinuo ugovor na još jednu sezonu. On ima klauzulu za evroligaške klubove u vrednosti 300 hiljada evra.

Takođe, zanimljivost za ljubitelje ABA lige je da MVP Luka Božić, po svemu sudeći, neće zaigrati za Valensiju naredne sezone. On je potpisao za španski klub još u februaru, ali nije po ukusu novog trenera Pedra martineza, prenosi Eskantando. Opcija za njega je da bude poslat negde na pozajmicu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA OBNOVIMO GRADIVO: Da li je počela Olimpijada ili Olimpijske igre?

Večeras je u toku ceremonija svečanog otvaranja 33. modernih letnjih Olimpijskih igara, koje se održavaju u Parizu. Upravo tako...

POVEZANE OBJAVE