Zvezda ozbiljno zainteresovana za bivšeg košarkaša Partizana!

Crvena zvezda želi da u svojim redovima naredne sezone ima nekadašnjeg pleja večitog rivala Partizana Kodi Miler-Mekintajera, navodi specijalizovani “Basketnjuz”.

Ovaj američki košarkaš je u sezoni za nama doživeo vrhunac karijere nastupajući u Evroligi za Baskoniju. Prosečno je u najjačem evropskom takmičenju beležio 9,4 poena i 7,3 asistencije. Usput je ostvario i dva velika dostignuća: postao igrač sa najviše asistencija na jednoj utakmici sa 20 završnih dodavanja protiv Asvela, istovremeno ostvarivši tripl-dabl, što se desilo tek treći put u istoriji elitnog evropskog takmičenja.

Prema ovim navodima Zvezda je već u pregovorima i interesovanje je veoma ozbiljno. Nameru da ga zadrži u svojim redovima ima i španski klub, ali šampion ABA lige je izneo finansijski bolju ponudu.

Miler-Mekintajer je za crno-bele igrao u sezoni 2020/21, nakon što je prethodnu proveo u Cedevita Olimpiji, da bi nakon Partizana igrao za Burž, Andoru i Gazijantep.

Već se u prošlosti često dešavalo da strani košarkaši nastupaju za oba najveća srpska kluba. Nogu je povukao Lorens Roberts, koji je iz Zvezde prešao u Partizan, sa kojim je igrao na fajnal foru Evrolige. Najsvežiji primeri su dolasci u Partizan Matijasa Lesora i Kevina Pantera, koji je svojevremeno najveći uspon u karijeri počeo kada ga je u Zvezdu doveo Dragan Šakota. Igrači Partizana koji su kasnije nastupali za crveno-bele su Tarens Kinsi i Džejms Gist.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA OBNOVIMO GRADIVO: Da li je počela Olimpijada ili Olimpijske igre?

Večeras je u toku ceremonija svečanog otvaranja 33. modernih letnjih Olimpijskih igara, koje se održavaju u Parizu. Upravo tako...

POVEZANE OBJAVE