SPREMNI: KK Dubai otkrio budžet za narednu sezonu

Generalni direktor Dubaija Dejan Kamenjašević govorio je o budžetu ekipe, kao i budućemo treneru te ekipe.

Novi učesnik ABA lige oktrio je koliki će biti budžet tima za sezonu koju dolazi….

Imaćemo budžet od četiri miliona evra. Iza nas stoji grad koji nam je dao ime, ali mi smo u obavezi da nađemo sponzore, da obezbedimo televizijska prava, napunimo dvoranu. Želimo da budemo jedan stabilan klub koji zavisi od sebe, a ne države. Naravno da će doći pomoć od grada, ali će ona biti na jednom normalnom nivou, a ne kao što je u Evropi gde ti daju pare, a ti ne moraš ništa da radiš“, rekao je Kamenjašević za “Mozzart Sport”.

O novom terenu Kamenjašević je rekao…

-Mi nemamo još potpisanog trenera, ali imamo dogovorenog. Znamo da on mora da bude sa naših prostora jer igramo ABA ligu i želimo da on razume naš mentaliet i takmičenje u kojem učestvujemo. I nama u klubu će biti lakše da se shvati koncept koji želimo da gajimo ovde, a ne da sada dovodimo nekog Amerikanca. To je sve logika koju sledimo. Po standardima koje su naši vlasnici postavili on mora da ima ime, iskustvo i da može da stane iza ovog projekta i bude pokazatelj toga da razmišljamo ozbiljno kada je reč o dolasku i ostanku u Evropi. Sa te strane nam je važno ko će biti ta osoba jer će ona biti ne samo markentiški, već i sportski pečat svemu što smo uradili dosada, rekao je Kamenjašević o Đorđeviću pa je prokomentarisao i selektora Srbije Svetislava Pešića.

-On je meni kao drugi otac, čovek koji je najviše zaslužan zašto sam ja sada ovde. U njemu vidim legendu i najvećeg evropskog stručnjaka. Definitivno je to bio moj san, međutim san i realnost su dve različite stvari. Moramo da znamo da je Pešić u ovom momentu skoncentrisan na reprezentaciju i Olimpijske igre i ja tu ne želim da smetam jer mislim da je njemu to mnogo važno, a ako je njemu važno onda je i meni važno. On sam ne bi hteo da se o tome razgovara dok se na završe Igre, ali niko nikad nije krio da je to bila moja želja. E sada, ne zavisi to toliko od mene koliko zavisi od svih drugih situcija koje ne mogu da iskontrolišem.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Hrvat potpisao za Dubai

Košarkaški klub Dubai, koji će se takmičiti u ABA ligi od sledeće sezone, nastavlja sa sklapanjem tima za debitantsku...

POVEZANE OBJAVE