Topić poput velikih NBA zvezda – propušta celu prvu sezonu?!

Izvesno je da će Nikola Topić biti izabran sa neke od najviših pozicija na predstojećem NBA draftu, ali bi na njegov izbor mogla umnogome da utiče i povreda.

Topić je od povratka sredinom sezone u Crvenu zvezdu malo igrao jer je doživeo dve povrede. Novinar ESPN-a Džonatan Givoni potvrdio je da se radi o parcijalnom kidanju prednjeg ukrštenog ligamenta, što bi moglo da dovede čak i do propuštanja čitave sezone.

Givoni je pravio nove prognoze nakon Draft kampova održanih u Čikagu i Trevizu, gde Topića nije bilo, a istakao se pre svega njegov sunarodnik Nikola Đurišić.

Navodi se da je izvesno da će Topić morati na operaciju, što izaziva strah kod ljudi iz NBA klubova. Zato mu sada predviđa izbor između osme i 14. pozicije, a navodi i da ne bi bilo iznenađenje ako preskoči sledeću sezonu.

To na duže staze u ovakvoj situaciji može biti korisno gledajući skorije primere, pošto je Čet Holmgren, prvi pik sa Drafta 2022. godine, debitovao tek ove sezone i bio odličan, a svojevremeno je isti postupak bio i sa Džoelom Embidom, jednim od najboljih košarkaša sveta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEKADA HARALI NBA LIGOM: Plejmejkerski dvojac na “probi” u Baksima

Nekadašnji ol-star igrači Džon Vol i Ajzea Tomas nalaze se na treninzima Milvoki Baksa tokom Letnje lige, s namerom...

POVEZANE OBJAVE