JOKIĆ IGRA! Pešić objavio spisak, ima iznenađenja!

Selektor košarkaške reprezentacije Svetislav Pešić objavio je širi spisak od 16 igrača koji će konkurisati za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

Na njemu se nalazi i Nikola Jokić, MVP NBA lige i još uvek aktuelni šampion sa Denverom! Jokić nije pre izlaska spiska potvrdio svoje učešće, ali sada je jasno da će se priključiti vicešampionima sveta.

Najveće iznenađenje je izostanak Stefana Jovića, koji je imao veliku ulogu na Munodbasketu kao jedini pravi plejmejker u ekipi.

Na spisku je i novi centar Crvene zvezde Uroš Plavšić, nakon fenomenalne sezone u Megi, a predstavnik crveno-belih je i Dejan Davidovac.

Iz Partizana se na spisku nalaze Aleksa Avramović, nosilac igre sa Svetskog prvenstva, kao i Ognjen Jaramaz, koji će međutim izvesno napustiti crno-bele uskoro.

Za olimpijsku reprezentaciju konkurisaće i svi ostali naši košarkaši koji nastupaju u NBA ligi osim Tristana Vukčevića, uključujući i Alekseja Pokuševskog, koji do sada nije igrao za seniorski nacionalni tim usled povreda i adaptacije na NBA ligu.

Na spisku se nalaze:

Vasilije Micić (Šarlot Hornets), Aleksej Pokuševski (Šarlot Hornets), Bogdan Bogdanović (Atlanta Houks), Nikola Jović (Majami Hit), Nikola Jokić (Denver Nagets), Vladimir Lučić (Bajern Minhen), Marko Gudurić (Fenerbahče), Vanja Marinković (nema klub, igrao u Baskoniji), Ognjen Dobrić (Virtus Bolonja), Filip Petrušev (Olimpijakos), Nikola Milutinov (Olimpijakos), Dušan Ristić (San Pablo Burgos), Aleksa Avramović (Partizan Mozzart Bet), Ognjen Jaramaz (Partizan Mozzart Bet), Dejan Davidovac (Crvena zvezda) i Uroš Plavšić (Crvena zvezda).

Početak okupljanja naše reprezentacije je 24. juna, dok će prve pripremne utakmice, zatvorenog tipa, biti odigrane protiv Holandije 5. jula i Turske dva dana kasnije. Prvu prijateljsku utakmicu otvorenog tipa igramo u Lionu protiv domaćina Igara Francuske, a potom će se naši košarkaši sastati u Abu Dabiju sa Australijom 16. jula i reprezentacijom SAD dan kasnije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA OBNOVIMO GRADIVO: Da li je počela Olimpijada ili Olimpijske igre?

Večeras je u toku ceremonija svečanog otvaranja 33. modernih letnjih Olimpijskih igara, koje se održavaju u Parizu. Upravo tako...

POVEZANE OBJAVE