Mlada reprezentacija počela pripreme bez selektora, okosnica tima godinu dana mlađi šampioni Evrope

Selektor Svetislav Pešić danas je objavio dugo očekivani spisak košarkaša koji će konkurisati za tim na Olimpijskim igrama u Parizu.

Za to vreme mlada reprezentacija (igrači do 20 godina) započela je pripreme za Evropsko prvenstvo u poljskom gradu Gdinji, koje će s o držati od 13. do 21. jula.

Pripreme su započete bez selektora Nenada Čanka, koji sutra završava sezonu u Litvaniji sa svojim Lijetkabelisom, pošto se bori za treće mesto u prvenstvu.

Prvi deo priprema biće odrađen na Divčibarama, gde će odigrati i dve pripremne utakmice protiv Slovenije, 21. i 22. juna.

Zatim će se mladi košarkaši 24. juna preseliti u Vršac, gde će igrati dvomeč sa Izraelom, a potom će 4. i 5. jula odigrati i dve utakmice sa Hrvatskom u Zagrebu.

Na Evropskom prvenstvu naš U20 tim je u A grupi, sa selekcijama Francuske, Grčke i Poljske. Prema sistemu takmičenja, prva runda se igra samo za raspodelu startnih pozicija pred plej-of. Naša grupa se ukršta sa B grupom u kojoj su: Nemačka, Izrael, Češka i Italija.

Na spisku se nalazi najviše igrača Mege i OKK Beograda, a među njima su i mnogi iz godinu dana mlađe generacije koja je prethodnog leta postala šampion Evrope za igrače do 18 godina u Nišu.

Kompletan spisak mlade reprezentacije:

Andrej Mušicki (Mega), Ilija Milijašević (Mega), Bogoljub Marković (Mega), Filip Jović (Mega), Aleksa Ristić (Dinamik), Filip Malešević (Dinamik), Ognjen Matović (FMP), Pavle Nikolić (Borac Čačak), Lazar Tasić (Zdravlje), Aleksa Milenković (OKK Beograd), Filip Radaković (OKK Beograd), Asim Đulović (OKK Beograd), Lazar Gačić (OKK Beograd), Boris Bodrožić (Džoker), Luka Savanović (Vojvodina), Ognjen Stanković (Igoeka), Filip Borovićanin (SAD), Đorđe M Ćurčić (SAD), Marko Šarenac (SAD), Lazar Đoković (SAD), Matija Milošević (Nemačka).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA OBNOVIMO GRADIVO: Da li je počela Olimpijada ili Olimpijske igre?

Večeras je u toku ceremonija svečanog otvaranja 33. modernih letnjih Olimpijskih igara, koje se održavaju u Parizu. Upravo tako...

POVEZANE OBJAVE