MITROVIĆ U ABA LIGI: Prva poruka novog trenera Cedevite

Košarkaši Cedevita Olimpije ove sezone su izgubili od Mege u četvrtfinalu plej-ofa ABA lige.

U sledeću sezonu, ućiće sa Zvezdanom Mitrovićem kao novim trenerom. Crnogorski strateg je danas predstavljen u Ljubljani.

Koliko vidim, ljudi u Ljubljani vole sport, ali su potrebni rezultati. To mi je jasno. Mi igramo zbog publike. Voleo bih da vidim punu halu, da nas podrže i da i sami uživaju. Biće nam potrebna kohezija između navijača i ekipe. Naše je da pokažemo borbu, a navijači to vide i osete. To je bio jedan od razloga zbog kojih sam prihvatio da se vratim u ABA ligu, praktično kod kuće. Naš prvi cilj je da okupimo dobar tim a posle ćemo da vidimo kako će se stvari odvijati. Ali moj motiv je da pobedim svaki tim, rekao je on na konferenciji za medije.

Potom je istakao ciljeve u narednom periodu:

Ja sam trener, nisam političar da držim govore. Ali ako budemo sastavili dobar tim. Narednih nekoliko dana moram upoznati sve ljude iz kluba a mogu već videti da je organizacija odlična. Imam neka iskustva iz Evrope. Ovde sve funkcioniše, kao što bi i trebalo. Sada nam samo preostaje da sastavimo dobar tim na terenu. To nam je cilj – da napravimo dobru atmosferu i da napadnemo svakoga, zaključio je Mitrović.

Sa Monakom je 2021. osvojio Evrokup i tada bio trener godine. Do dolaska u Sloveniju, predvodio je i Galatasaraj.

FOTO: KK Cedevita Olimpija Ljubljana

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA OBNOVIMO GRADIVO: Da li je počela Olimpijada ili Olimpijske igre?

Večeras je u toku ceremonija svečanog otvaranja 33. modernih letnjih Olimpijskih igara, koje se održavaju u Parizu. Upravo tako...

POVEZANE OBJAVE